Cum să economisești timp când îți alegi ținuta zilnică

Publicat pe

În fiecare dimineață, te confrunți cu aceeași întrebare atunci când începi să te pregătești pentru o nouă zi de muncă: cu ce mă îmbrac astăzi? Alegerea nu este niciodată ușoară, deoarece hainele pe care urmează să le porți trebuie să respecte multe criterii: să fie comode, să te avantajeze din punct de vedere fizic, să te reprezinte, să fie adaptate condițiilor meteorologice și multe altele. Chiar și așa, poți începe să deprinzi niște obiceiuri care ți-ar putea ușura diminețile și care te vor ajuta și să economisești câteva minute prețioase. 

Folosește un uscător de rufe electric

Uneori, deschizi șifonierul cu scopul precis de a găsi acea cămașă care îți place atât de mult și pe care vrei să o îmbraci în ziua respectivă la serviciu. După câteva minute de căutări, îți amintești că, de fapt, ai spălat-o în urmă cu doar câteva ore și că, desigur, nu a avut timp să se usuce. Așa că trebuie să reiei căutările și să găsești o altă variantă de ținută. 

Însă acum poți evita astfel de întâmplări nefericite, deoarece ai la dispoziție o gamă variată de uscatoare rufe, care îți usucă rapid și eficient hainele. Dacă folosești un astfel de electrocasnic, vei avea de fiecare dată în șifonierul tău hainele de care ai nevoie, iar perioada de așteptare după spălare până când acestea pot fi purtate este mult mai mică față de cea în care evaporarea are loc în mod natural. În plus, setările aparatului îți permit să alegi nivelul de uscare dorit, pentru a te asigura că în țesătura acestora nu va rămâne nicio picătură nedorită de apă. 

Stabilește criterii de ordonare a hainelor

Poate că ți se pare că economisești timp dacă nu împăturești de fiecare dată hainele înainte de a le pune în șifonier sau dacă pui la întâmplare fiecare obiect vestimentar. De fapt, nu este deloc așa, pentru că dezordinea din dulap te face să pierzi mai mult timp atunci când cauți un anumit lucru.

O idee bună de pus în practică este să îți organizezi hainele ținând cont de diverse criterii. În funcție de spațiul de care dispui, îți poți organiza șifonierul astfel încât să ai câte un raft dedicat fiecărei culori sau fiecărui tip de obiect vestimentar. Astfel, când vei dori să îmbraci o bluză roșie, îți vei îndrepta privirea direct spre raftul cu obiecte roșii sau, dacă alegi cea de-a doua variantă, spre raftul în care se află doar bluze.

Important este să-ți organizezi șifonierul în așa fel încât, de fiecare dată când cauți ceva, să găsești respectivul obiect cât mai ușor. Câteva minute în plus de somn dimineața sunt ceva ce fiecare își dorește, așa că le poți obține foarte simplu aplicând această metodă.  

Nu pune niciodată haine șifonate în dulap

Timpul este dușmanul multora dintre noi, așa că, pentru că te grăbești sau pentru că, pur și simplu, vrei să te întinzi cât mai repede în pat după o zi obositoare la birou, uneori pui în dulap hainele șifonate în urma spălării, cu gândul că le vei călca înainte să le îmbraci. Problema este că adesea ești în pe grabă, nu mai ai timp să cauți fierul de călcat sau să calci și ești nevoită să te reorientezi spre acele haine pe care le ai deja călcate sau care nu au cute.

Chiar dacă poate părea că pierzi timpul, cea mai bună variantă este să calci toate hainele înainte de a le pune în șifonier. Desigur, depozitarea lor trebuie făcută cu atenție, pentru ca, atunci când vrei să le îmbraci, ele să fie gata pregătite. Pune fiecare obiect vestimentar călcat pe câte un umeraș, lasă spațiu suficient între ele pentru a evita șifonarea și astfel hainele tale sunt mereu pregătite pentru a fi purtate.

Problema alegerii hainelor va exista mereu, însă, punând în aplicare aceste măsuri simple, vei vedea că diminețile tale vor fi mai relaxate, iar căutarea hainelor prin șifonier va fi mai puțin anevoioasă.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Badabum

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter