Dan Negru prezintă al 20-lea Revelion la Antena 1: "Mă trezesc cu emoții în fiecare zi de 1 ianuarie, dar mă liniștesc apoi când văd audiențele"

Publicat pe

De 20 de ani, Dan Negru este responsabil cu programul din noaptea dintre ani, la Antena 1. Cel care a avut încredere în el și i-a dat pe mână o astfel de responsabilitate a fost regretatul Valeriu Lazarov. De atunci, pentru prezentatorul TV au urmat succese an de an. Dan Negru ne-a povestit ce ritual are la filmări, ce face în noaptea dintre ani, dar și în prima zi a lui 2020. Pe 31 decembrie, de la ora 22.15, vedeta Antenei 1 începe Revelionul Staturilor 2020.

Dan Negru prezintă al 20-lea Revelion la Antena 1: "Mă trezesc cu emoții în fiecare zi de 1 ianuarie, dar mă liniștesc apoi când văd audiențele"Dan Negru prezintă al 20-lea Revelion la Antena 1: "Mă trezesc cu emoții în fiecare zi de 1 ianuarie, dar mă liniștesc apoi când văd audiențele"

Dan, cum e să fii regele Revelioanelor? Ce amintiri ai de la primul revelion filmat pentru Antena 1, când nu aveai prea multă experiență?

Mă bucură că expresia fac revelionul cu Negru' a devenit vorba celor care stau acasă în noaptea dintre ani.  Pe piața tv din lumea civilizată 20 de ani de carieră e doar un început, e o normalitate. Așa e în America, Anglia, Italia.  La noi sau în Bulgaria ori în Albania e prea mult, longevitatea în carieră e o pasăre rară. De asta mă bucură cele 20 de revelioane. Primul l-am făcut cu Valeriu Lazarov ca și producător și al doilea cu Titus Munteanu, două legende în bussinesul tv de la noi. Încă mai am sms-ul lor de felicitare pentru audiență.

Apropo, ai vreun ritual anume în zilele de filmare sau vreun obiect de care nu te desparți și care îți poartă noroc?

Beau câțiva litri de ceai negru în timpul filmărilor de revelion. Cred că in ăștia 20 de ani am băut câteva cisterne de ceai negru. De câțiva ani fac Revelionele și în Moldova la PrimeTV și acolo am același obicei cu ceaiul, de asta cei din echipa de acolo mi-au adus anul trecut la platou un samovar. Am vrut să-l iau acasă, dar mi l-au oprit la aeroport. Nu prea mănânc în zilele de filmare de revelion. Beau ceai. Mult. O fi și ăsta un ritual?

În general, de Revelion, obișnuiești să te uiți la propria emisiune sau te uiți la programele concurenței? Sau nu te uiți deloc la televizor? Apropo, unde te va prinde noul an?

De obicei zapez cu telecomanda între mine și concurență. De 20 de ani am fost mereu lider de audiență la fiecare ediție și îmi dau seama de audiențe după cum arată programele. Programul meu îl știu pe de rost pentru că îl văd cu mult înainte ca el să fie difuzat dar am mereu emoții când mă uit la ceilalți. Concurența e puternică în noaptea aia, pentru că fiecare vrea să arate ce are mai bun.

Care este primul lucru pe care îl faci în prima zi a anului? Cum reacționezi după ce vezi tabelul cu audiențe?

Mă trezesc cu emoții în fiecare zi de 1 ianuarie, dar mă liniștesc apoi când văd audiențele. Sunt blocat pe telefoane pe 1 Ianuarie până pe la prânz, spre disperarea copiilor mei. Am două emoții pe 1 ianuarie. Prima e legată de România, unde audiențele ajung pe la 9 dimineața, și a doua e cu audiențele din Moldova, care se publică pe la 11 dimineața. Am emoții mari în fiecare zi de 1 ianuarie pentru că vreau ca tot programul meu să fie ăla care a cucerit țara.

Cum sărbătorești victoria?

Primesc cadouri, ha ha. Primesc sticle de șampanie sau cutii de ciocolată. Așa îmi dau seama că lumea a fost mulțumită. Reluarea programul meu se difuzează pe 1 ianuarie după amiaza când toată România stă în casă, magazinele sunt încă închise și atunci primesc zeci de mesaje pe telefon de la oameni care-și amintesc de mine doar când mă văd la tv.  Știu întodeauna că pe 1 ianuarie după amiaza, la reluare, am inboxul plin de sms-uri.

În cazul în care ar exista varianta nefericită de a fi pe locul al doilea, te-ai lăsa de prezentat revelioane sau ce măsuri ai lua?

E știrea care ar face bucuria presei și ar da prima pagină. Altfel, Negru lider de audiență e o banalitate. Mi-au spus-o mulți colegi de presă că așteptă să publice știrea asta pe prima pagină. Victoria are 1.000 de părinți, dar înfrângerea niciunul, așa că atunci când voi fi înfrânt eu voi fi singurul vinovat, așa cum în ceilalți 20 eu am fost liderul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter