Dana Rogoz – 30 de ani fără prejudecăţi

Publicat pe

La trei ani și-a început cariera, la 19 ani a trecut peste prejudecăți pentru a putea fi cu un bărbat mai în vârstă, la 28 a născut. Am vorbit despre aceste trei momente-cheie și urmările lor cu puțin înainte ca Dana să-l bifeze pe al patrulea: împlinirea vârstei de 30 de ani.

 

Ultimul inorog a părăsit acea parte a minții mele numită copilărie când Dana, fosta Abramburica, mi-a spus la telefon, foarte uimită și ea de revelație, că e pe cale să împlinească 30 de ani. Și-mi pare rău să stric acum basmul, dar același inorog se felicita, cel mai probabil, că nu mai e cu mine, în dimineața ridicol de călduroasă când urma să mă întâlnesc cu ea, spre a dezbate schimbarea de prefix, care o prinde într-una din cele mai aglomerate perioade din viața sa. Eu nu mă pregăti­sem pentru astfel de temperaturi, Dana, în schimb, purta o pălărie cu boruri largi. Asta am constatat privind-o cum se apro­pie, de mână cu soțul ei, Radu, alături de care tocmai sărbătorise trei ani de căsă­torie. Și faptul că, în practică, cel puțin în cazul de față, diferența de vârstă de 17 ani nu pare chiar atât de mare ca în teorie. Mersul lor avea aceeași cadență. Au co­mandat până și același mic dejun, iaurt cu cereale. În fața mea stăteau doi oameni foarte ocupați cu renovarea noii lor case, pe care au cumpărat-o la doar o săptă­mână după nuntă, dar care nici acum nu e gata în totalitate. „După certificatul de căsătorie, acesta a fost primul act în care eu am apărut cu numele de Dragomir. Sper ca de ziua mea să fie gata, visez să îmi fac ziua pe terasă. Casa nu are curte, tocmai de aceea mansarda e decoperta­tă. Povestindu-mi încântată despre clă­direa veche de 100 de ani, pentru reno­varea căreia a avut nevoie de o mulțime de semnături de la Primăria Capitalei, Dana își întrerupe brusc relatarea: „Să ne înțelegem, nu e vreun palat, să nu creadă oamenii că m-am mutat la Versailles.

 

DECIZII, DECIZII, DECIZII

 

O lăsăm un pic pe Dana din prezent să își savureze micul dejun pe terasă în timp ce visează cu ochii deschiși la noua ei casă (unde vrea să deschidă și showroom pentru brandul ei de genți, Moon) și ne întoarcem privirea spre Dana de acum 20 și ceva de ani. Nu ne e greu să o gă­sim, la trei ani apărea deja la televizor. La cinci ani mergea în turnee în afara țării fără mama ei, la opt ani deja avea sala­riu și era recunoscută pe stradă. Practic, Vlăduț, fiul ei de un an și jumătate, ar mai avea doar doi ani de huzur la dispoziție, dacă ar fi să urmeze traseul ei. Oare ce poate însemna împlinirea vârstei de 30 de ani pentru o persoană care muncește de la trei? „Mi se pare că mă prinde bine vârsta asta, mai bine decât îmi imaginam eu când eram mică, mă readuce Dana în 2015. „Mă imaginam… cucoană. Fustă conică, pantofi cu toc, toate astea. Și uite că nu s-a schimbat mare lucru. (râde) Cea mai mare realizare e Vlad. La 18 ani cre­deam că voi avea copil până la 25. La 20 deja apăruse teama de această ipostază, dar uite că acum am un băiețel mare. Nu simt că am ajuns la un prag, mi-e totuna dacă îmi zici că am 25 sau 30. Având același grup de prietene din școala gene­rală, Danei i-a fost ușor să îmi traseze un rezumat al devenirii ei: „La 18 ani eram toate preocupate de cosmetice. Apoi am devenit pasionate de modă. Acum, ne-a apucat febra designului interior. Îmbătrânim, e clar. (râde) În curând ne vom preocupa de cremele antirid, proba­bil. Doamne ferește să ne apuce febra operațiilor estetice! Sper ca 60 de ani să mă prindă neoperată.

 

„DACĂ AȘ MAI AVEA 18 ANI…

 

Voiam să mai pun o întrebare, dar ce mai e de zis când interlocutorul ia cuvântul cu entuziasm încheind conversația astfel: „Cred că sunt un om mișto! (râde) Dacă aș mai avea 18 ani, mi-ar plăcea să fiu prietenă cu Dana de la 30. Și uite așa ne trezim iar în trecut pentru a afla că în
evoluția acestui om mișto a jucat un rol extrem de important Radu, cu care a început relația pe când avea 19 ani. „La 19 nu știi exact ce îți dorești. Încă, încă… purtam ciorapi plasă. (râde) El deja avea repere culturale foarte solide. În timp ce povestea, mi-am făcut un calcul rapid: Dana și Radu sunt împreună de 11 ani. Culmea, se pare că nu au avut nici mă­car o scurtă despărțire în tot acest timp, nici măcar o ceartă mai serioasă, în ciuda diferenței de vârstă considerabile. Însă în cazul Danei s-a produs un fenomen inte­resant și deosebit de rar: „Când am în­ceput relația cu Radu, prima întrebare a colegei mele din «La Bloc», Tili Niculae, care era foarte chitită pe căsătorie, a fost «păi și? Dacă te cere?». Iar eu, care nici nu îmi pusesem măcar problema, i-am răspuns pur și simplu «da». Mi-am dat seama de la început că va fi o relație im­portantă. Mai avusesem o singură relație înainte, de doi ani și jumătate și făcusem aceeași greșeală, într-adevăr, mi se părea că primul iubit va fi și ultimul. (râde) Așa gândeam atunci, la 17 ani. Dar acum am intuit corect. Dacă să zicem că mă căsăto­ream cu Radu chiar în ziua în care l-am cunoscut, nu aș fi fost șocată.

 

CEL MAI CURAJOS OM DIN LUME

 

Am stabilit câteva rânduri mai sus că Dana este un om mișto, iar acum a venit vremea să îl catalogăm și pe Radu, care ne privea netulburat din cealaltă parte a mesei. „El este un om dificil… nu dificil, de fapt, dar mai puțin curajos. E un paradox. A fost cel mai curajos om din lume când a început relația cu mine. Și-a asumat-o de la început, nu a fost pe ascuns, ceea ce e o dovadă de mare curaj și dragoste. Dar dacă eu îi spun «hai să facem un show­room Moon», el îmi spune «Dana, treaba ta, o să fie complicat». El e omul realist, analitic, eu sunt omul cu energia, cu avântul. Dacă mergem într-o vacanță, eu mă bucur pentru orice. „Dar cum faci tu la nervi?, o întreb. „Groaznic, vine răspunsul soțului ei, care nu scosese un cuvânt până atunci. Dana începe să râdă și își amintește că asta a întrebat-o și Adri­an Pintea cândva. „Sunt pasională, ex­plică apoi și râde iar.

 

11, NUMĂR DE GENIU

Dana și Radu nu mai au timp de petrecut împreună și nici nu vor să-și facă, pentru că toată atenția merge acum spre Vlad: „Aseară am fost invitată la o emisiune în direct. Planul era ca după emisiune să mă duc să îl iau de la mama, dar adormise și nu am vrut să îl mai trezim. Prin urmare a fost seara noastră în doi, am ieșit și am băut vin la un restaurant. Dar tot despre el vorbeam. Mi-a mărturisit că abia așteaptă să fugă de la interviu pentru a mai prinde un moment alături de băiețel. Fie că se ocupă de blogul ei, de brandul de genți, de repetiții pentru spectacolul „Jurnalul lui Adam și al Evei, de întâlniri de business, gândul îi zboară tot timpul la Vlad. „E atât de frumos să vezi că acest copil are toate posibilitățile… el poate să ajungă orice. Cosmonaut, habar n-am, orice. La 30 de ani, uite, nu mai poți face orice. Oricât ai vrea să te păcălești, deja nu mai poți să fii… cosmonaut. (râde) Din vorbă-n vorbă, nu se putea, evident, să nu ajungem la astrologie. S-a încins o discuție atât de intensă pe această temă, încât mai aveam puțin și ne apucam de ghicit în cafea. „Vlad s-a născut pe 1.03.2014. Are în data nașterii toate cifrele de la 1 la 4, iar cifrele adunate dau 11, care e număr de geniu. Nu mă pricep la asta, așa mi s-a spus. Vlăduț e Pești, eu sunt Balanță, Radu e Vărsător. Am înțeles că asta e karma noastră. Nu știu ce înseamnă, cred că voia să spună că nu ne potrivim. (râde) Dar poate să fie și de foarte bine, ni s-a mai spus.

 

ȘI TOTUȘI… DRAGOSTEA ASTA!

 

Dacă nu e deja evident din text, Dana râde mult și are o autoironie și un simț al umorului mai dezvoltate decât țineam minte. Nu e nevoie de astrologi pentru a trage o concluzie simplă: Dana și Radu sunt împreună de peste un deceniu și le merge bine. Chiar dacă din când în când ziarele revin la zvonul cum că Radu ar fi renunțat la mariajul său pentru a putea fi cu Dana. Am întrebat-o dacă a fost acuza­tă că și-a construit fericirea pe nefericirea altora și am închis repede ochii, ca atunci când ți-e teamă că vei fi stropit cu apă. Nu eram pregătită pentru un răspuns atât de sincer și asumat: „Am fost acuzată de asta în presă și probabil că mulți oameni ju­decă așa lucrurile. Și nici nu am de gând să încerc să mă justific în vreun fel. Sunt convinsă că și eu, din exterior, aș fi privit legătura asta cu prejudecăți. Înainte să în­cep relația cu Radu gândeam că nicioda­tă nu o să fiu cu un bărbat mai mare decât mine. Niciodată în mintea mea Radu nu era o variantă, el avea viața lui. Mi se pă­rea că e cel mai mișto om din lume, dar îmi ziceam că nu se poate. Și totuși… dra­gostea asta așa ne-a purtat! Într-un final ne-am îndrăgostit și mi-am dat seama că acele reguli pe care eu le știam sunt niște prostii. Într-adevăr, în viață, unele relații se pornesc, altele se opresc. Așa e în legea lucrurilor, e ceva ce ne-am asumat amân­doi. Când am început relația prietenii lui îi spuneau «este tânără, o să te părăseas­că», și toți ai mei îmi spuneau «nu se poa­te să ai o relație cu un bărbat de 37 de ani, sigur vrea alte lucruri de la tine și sigur te va părăsi așa cum și-a părăsit și soția». Ni­meni nu dădea credit acestei relații și nici nu puteam să îi judec. Apoi face o pauză și adaugă că timpul vorbește de la sine.

 

Apropo de timp, sper ca până la apariția acestui articol Dana să fi plecat în acea vacanță pe care și-o dorea de mult, alături de frații ei, și pe care voia să o bifeze până în ziua în care va împlini 30 de ani. Poate că vor pune în practică propunerea unuia dintre frați, catalogată drept „nebuneas­că de Dana, aceea de a merge să vadă taurii de la Pamplona.

 

 

MUST-HAVE LA 30 DE ANI BY DANA

 

 • o cămașă albă de mătase
 • un costum format din sacou și pantaloni care să îți vină perfect
 • o pereche de blugi care să te arate cât de skinny îți dorești
 • un anticearcăn bun
 • un palton într-o culoare neutră dintr-o lână de calitate
 • un parfum care să te reprezinte
 • un pulover de cașmir
 • o pereche de pantofi cu toc, model clasic, care să reziste în timp
 • un ceas vintage
 • o bijuterie care să însemne ceva și la 40 de ani
 • o oglindă cu un design interesant, în care să îți placă să te privești

 

OANA POPOIAG Foto ȘTEFAN DANI

Stilist: EMILIAN CIOBANU

Coafură: ERIC JAMIESON

Machiaj: ALEXANDRA CRĂESCU

Vestimentație: Pas du Tout, PNK Casual

Accesorii: Musette

 

Dana Rogoz – 30 de ani fără prejudecăţiDana Rogoz – 30 de ani fără prejudecăţi

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter