Daniel Ilie, alias Varză: „Am fugit de acasă și am mers la circ”

Publicat pe

Daniel Ilie (53 ani), alias Varză, este comediantul care i-a amuzat pe jurații de la emisiunea iUmor, dar și pe fani datorită poveștilor sale de viață, autentice și pline de haz. 

Daniel Ilie şi Florin Măxineanu au creat trupa Terles Berles în 1999, în timp ce au făcut furori cu piesa Tanga balanga. Cu siguranță, fanii își amintesc de Varză și de la emsiunea Taxi Driver de pe Național TV, dar mai ales de la iUmor unde i-a impresionat pe jurați acum doi ani, în special pe Cheloo, după ce a început să povestească întâmplări din industria muzicală din anii 2000.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Stai să zic eu', cu Dragoș Mușat (Tetelu) și Cosmin Natanticu, Daniel Ilie și-a amintit cum a ajuns să lucreze la circ în anii comunismului, fiind fascinat încă de pe atunci de tot ceea ce înseamnă comedie.

„Am făcut școala profesională un an jumate, apoi m-am angajat în Electroaparataj două luni. Am fugit și de acasă și am mers la circ, în 1981. Femeile de la circ erau perfecte. Artiștii de circ și înainte, și după Revoluție, au văzut mai multe țări decât am avea noi bani să ne ducem să vizităm. Să te duci să vezi ce case au artiștii de circ. Acolo e o muncă și riscuri maxime'.

„Am terminat, am fost frezor, după care am fugit de acasă la circ. Nu m-a mai interesat ce făceam pentru că mi-am dat seama că nu e de mine meseria aia pentru că dormeam noaptea, eram în schimbul trei. Lucram două ore, două ore jumate maximum, apoi dormeam'.

„Mie îmi plăcea circul. Eram fascinat de marele maestru Siminică, cel mai mare claun al Europei la vremea respectivă, a murit acum de curând. Era un colos în comedie, iar eu eram înnebunit după asta, eu tot făceam teatru de amatori, am avut brigadă artistică cum era pe vremea aia (…). Am fugit de acasă pentru că știam că tata nu mă lăsa, trebuia să plătească școala profesională dacă lipseam. Cu chiu cu vai, cu intervenții de la prieteni, tata a dat de mine. Am ajuns acasă (…) mi-a spus să vorbesc cu directorul să nu mă dea afară. M-a mutat disciplinar, la Întreprinderea de Țevi Sudate. O săptămână am stat'.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter