De ce a purtat mov Hillary la discursul de după alegerea lui Trump?

Publicat pe

Pentru cei mai mulți dintre americani, printre care și majoritatea vedetelor de la Hollywood, inevitabilul s-a produs: Donald Trump este al 45-lea președinte al Statelor Unite.

 

Într-un discurs emoționant, în care a vorbit despre unitate și încrederea în procesul democratic, Hillary Clinton și-a acceptat miercuri înfrângerea în fața rivalului său, Donald Trump. Nu puțini au fost însă cei care s-au întrebat ce simbolistică are culoarea purtată de ea, deoarece candidata Democrată a ales să poarte pentru acest speech un costum cu rever și cămașă mov. Iar Bill Clinton, care i-a fost alături, a purtat la rândul său o cravată de aceeași culoare.

Se pare însă că acea culoare nu a fost aleasă întâmplător, movul fiind o combinație dintre roșu și abastru, culori prezente pe steagul american, dar și culorile care îi reprezintă pe Republicani și pe Democrați.

Culoarea mov este culoarea regilor, a pasiunii, a romantismului și a emoțiilor. Din punct de vedere psihologic însă, movul nu are cea mai grozavă semnificație, fiind asociat cu tristețea, melancolia, indiferența, creează un efect contradictoriu, atracție și îndepărtare, în același timp, și produce anxietate. Asocierea cu tristețea este justificată în cazul lui Hillary, dar cu siguranță aceasta alt gen de mesaj a vrut să transmită, fiindcă i-a îndemnat pe alegătorii săi la optimism (tot o semnificație a culorii mov) și la unitate:

„Am văzut că națiunea noastră e mult mai divizată decât îmi închipuiam. Dar eu încă mai cred în America și voi crede mereu. Dacă și voi credeți, atunci trebuie să acceptăm acest rezultat și să privim spre viitor.”.

Poate dacă ar fi sfătuit-o cineva la timp pe Hillary despre beneficiile „flăcării violete”, altfel ar fi stat azi lucrurile…

 

Oana Pantazi; Foto: Hepta

 

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter