De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu din București, la țară, acum 23 de ani: „Ne-am vândut apartamentul și ne-am făcut o casă la Cornu. Nu regret”. Ce amintiri are cu părinții lui, din copilărie / EXCLUSIV

.

Deși a fost născut și crescut în București, Gabriel Dorobanțu a luat o decizie radicală, în urmă cu 23 de ani, alături de familia lui. A hotărât atunci să-și vândă apartamentul din Capitală și să-și construiască, alături de părinții săi, o casă la Cornu, unde se simte senzațional, în mijlocul naturii. Artistul în vârstă de 72 de ani ne-a povestit, recent, în revista VIVA! cum a arătat copilăria lui și ce amintiri are cu mama și tatăl său. Iată dezvăluirile emoționante ale marelui cântăreț!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Tu ai lăsat Bucureștiul pentru Cornu. Ce te-a determinat să te muți în natură, la o oră de București?

Am făcut asta cu toate că eu locuiam într-un cartier frumos, în Drumul Taberei, și m-am născut în Militari. A fost o dorință a familiei să plecăm. Mama voia mult să plecăm din București, să avem o casă la munte, dar nu neapărat una de vacanță. Asta însemna să venim numai în weekend și nu cred că era bine. Am căzut cu toții de acord să construim o casă și să ne mutăm definitiv, cu cățel, cu purcel, cu mobilă, pentru că numai așa poți să ai grijă de casă, locuind în ea.

Citește și: Natalia Guberna și Gabriel Dorobanțu au petrecut multe vacanțe împreună: 'Așa au început excursiile noastre. Prima a fost în Elveția, unde Gabi a avut mare grijă de mine…' Care a fost destinația lor preferată / EXCLUSIV

gabriel dorobantu 1gabriel dorobantu 1

Citește și: Cum se înțelege, de fapt, Gabriel Dorobanțu cu Mirabela Dauer: „Ne-a ajutat foarte mult în carieră această legătură”. Ce spune artistul despre Angela Similea și Dida Drăgan / EXCLUSIV

De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu din București, la țară, acum 23 de ani

Practic, tu ți-ai vândut apartamentul din București?

Și eu, și părinții ne-am vândut apartamentul și ne-am făcut o casă la Cornu. Nu regret. Am făcut un lucru extraordinar. Stau deja de 23 de ani aici. Este o încântare, o bucurie. Mă bucur că respir aer curat de 23 de ani. Se știe că este aici o zonă cu aerul cel mai bun din Europa. Câmpina, de exemplu, are cele mai multe zile însorite pe an. Ceea ce mă intrigă însă este că fructele nu mai au gust. Am câțiva pomi fructiferi și nu mai fac fructe atât de gustoase ca acum 23 de ani, când am venit aici.

Citește și: Un expert în limbajul corpului a analizat altercația dintre Emmanuel Macron și Brigitte, soția lui: „Nu aș descrie gestul ca fiind unul de joacă. Nu ar trebui să fie normalizat doar pentru a salva aparențele politice'

De ce? Crezi că e prea cald?

Nu știu ce se întâmplă, dar s-a schimbat gustul.

Ce amintiri are Gabriel Dorobanțu cu părinții lui

Știu că ți-ai iubit mult părinții, și în special mama. Care e cea mai frumoasă amintire legată de ea?

Eu am fost un copil ascultător, cu dragoste pentru părinți. Mi-am îngrijit părinții și mă mândresc cu lucrul acesta, nu am nicio remușcare, nu-i am pe conștiință. Trebuia să fac lucrul acesta, pentru că așa am fost educat. Mi-a plăcut să-i văd mulțumiți, liniștiți și împliniți, la bătrânețe.

Din păcate, tata s-a stins mai repede, imediat după ce ne-am mutat la Cornu, dar mama a trăit mult, și asta a făcut ca și voi să știți mai multe despre relația mea cu mama. În general, la noi a fost armonie în familie, iar eu, după ce am devenit interpret și am avut un alt statut social, am putut să mă ocup îndeaproape de casă. Și, pentru că mama a trăit mai mult, de multe ori am luat-o cu mine în străinătate să vadă, să cunoască și mama. Era foarte deschisă și voia să meargă cu mine.

Detalii neștiute despre copilăria artistului

Cum a fost copilăria ta? Ce fel de copil ai fost? Astăzi, dacă le spunem tinerilor, pare ceva desprins din povești.

Nu știu dacă a fost o copilărie de poveste sau ruptă din povești, dar a fost frumos, pentru că nu am avut nicio grijă și pentru că am avut bucuria să descopăr lumea prin ochii celor care voiau să mă educe frumos. Mama s-a ocupat îndeaproape de mine și încă de copil a vrut să descopere laturi importante ale aptitudinilor mele. M-a dus la Palatul Pionierilor, unde am reușit să fac cursurile de teatru, mai întâi în clasa a II-a, și apoi am mers de unul singur și m-am înscris la corul de copii, spre dezamăgirea părinților, care nu mă vedeau cântând în cor. Dar pentru mine și acolo era bine și frumos, pentru că descopeream o altă lume. Eram laolaltă cu mai mulți copii și făceam ceea ce îmi plăcea.

La teatru a fost mai complicat, deoarece am intrat într-un moment în care nu pricepeam bine de câtă muncă este nevoie ca să poți să fii pe scenă, ca actor. De ce spun asta? Pentru că trebuia să învățăm roluri. Era o piesă de teatru pentru copii care se numea „Scufița albastră și aveam un rol important. Mi s-au dat mai multe pagini care erau bătute la mașină. Fiind un text scris la mașină, asta m-a derutat. Eu știam numai literele de tipar și știam să scriu de mână, dar să citesc literele bătute la mașină era mai greu. Nu mă descurcam la vârsta aceea să răspund sau să dau replicile prompt. Pentru că, prima dată, se citea rolul de pe paginile acelea. Sigur că m-am simțit jenat printre ceilalți copii. Nu cred că ei se amuzau de acest lucru, dar mi s-a părut lesne să merg la corul de copii.

Acolo am și rămas timp de 7 ani. La început, l-am avut dirijor pe Stelian Olariu, care a fost și dirijorul Corului Operei Române. Iubea mult copiii și i-am păstrat, cu toții, o amintire extraordinară. Cu știința pe care o avea ne-a făcut să îndrăgim acest gen muzical. Eu regret că nu aud la radio coruri de copii cântând muzică de acest gen. Iar mie, atunci, să ascult un cor de copii în sala Ateneului mi se părea divin. Pentru că glasurile copiilor le asemuiam glasurilor unor îngeri. Mi se părea că zbor odată cu îngerii pe deasupra sălii Ateneului, și era tare frumos. A fost un vis de copilărie care m-a marcat.

FOTO: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton