Doamnele de Fier şi slăbiciunile lor

Publicat pe

Fac parte din topul celor mai puternice şi influente femei din lume, celebre prin determinarea şi tăria lor de caracter. Stilate, populare, iubite sau temute, ele au demonstrat că sexismul e desuet şi lumea bărbaţilor trebuie condusă de femei. Cu toate că şi ele au cochetării şi pasiuni nebănuite…

 

Doamne de fier

 

Angela Merkel

Prima femeie cancelar din istoria Germaniei ne-a obişnuit deja de câţiva ani să ocupe prima poziţie în topul celor mai puternice femei din lume. „Doamna de fier a Uniunii Europene nu crede că funcţia îi permite să-şi ţină viaţa privată departe de ochii opiniei publice. Aşadar, ştim că a crescut într-o vreme în care copiii erau încurajaţi să-şi pârască părinţii dacă aceştia sfidau autorităţile, nu o interesează moda şi a fost chelneriţă în anii studen- ţiei. |n plus, îi place să gătească prăjituri cu prune, supă de cartofi sau friptură de vită, îşi face singură cumpărăturile şi a fost căsătorită câţiva ani cu Ulrich Merkel, fizician, iar acum cu Joachim Sauer, chimist. Deşi are numeroase apariţii publice, Angela Merkel a fost adesea criticată pentru garderoba ei aridă, iar intransigentul Karl Lagerfeld i-a sugerat să opteze pentru ţinute made-to-measure.

 

Doamnele de Fier şi slăbiciunile lor Doamnele de Fier şi slăbiciunile lor

 

 

 

Christine Lagarde

Margaret Thatcher avea geanta, Christine Lagarde are eşarfa. Pentru directorul general al FMI, acest accesoriu punctează în mod aparte fiecare ţinută şi impresionează întotdeauna prin felul în care reuşeşte s-o poarte. Fosta campioană la înot sincron (interpretată de Laila Robins în producţia „Too Big To Fail) a fost adesea criticată pentru outfiturile ei exclusiviste, genţile foarte scumpe sau bijuteriile masive şi chiar s-a zvonit că în anumite foto-grafii i-ar fi înlăturate cu ajutorul Photoshop-ului o parte din accesorii. Pentru a păstra aparenţele… Numită de publicaţia The Telegraph „Coco Chanel a finanţelor, Lagarde a declarat pentru Vogue că apelează la brandul britanic Austin Reed pentru costumele business – mult mai stylish decât cele cu croieli incerte purtate de Angela Merkel sau Hillary Clinton.

 

 

Michelle Obama

A fost numită „prima doamnă a modei şi a câştigat simpatia tuturor datorită apari- ţiilor ei bine gândite, a zâmbetului netrucat, dar şi a implicării în viaţa socială. Ca şi Jacqueline Kennedy sau Nancy Reagan, Michelle Obama impresionează de fiecare dată prin alegerile vestimentare inspirate, fie că optează pentru rochii cu imprimeuri florale, tăieturi îndrăzneţe, materiale fluide sau culori electrice. Apropo de popularitate, un sondaj din 2012 a scos la iveală un rezultat surprinzător: Michelle este mai îndrăgită decât Barack Obama, ea ob- ţinând 66% de procente, el doar 55%.În plus, prima doamnă are şi un tonus foarte bun, iubeşte sportul şi a iniţiat mişcarea „Lets Move, campanie care luptă împotriva obezităţii în America. Mai mult, într-o emisiune a celebrei Barbara Walters, Michelle a spus: „Nu mă voi plictisi niciodată să aud vorbindu-se despre fermitatea braţelor mele.

 

 

Hillary Clinton

E încă neclar dacă notorietatea lui Hillary Clinton vine din fosta ei „funcţie, aceea de primă doamnă a Americii, din ipostaza de „primă doamnă înşelată în văzul tuturor, din implicarea în viaţa politică a SUA sau din cauza garderobei ei banale. Robert Watson, director al programului de studii americane din cadrul Universităţii Lynn, a declarat că „americanii au avut mereu un interes viu pentru ceea ce poartă prima doamnă a ţării. Asta se datorează în parte faptului că nu avem o monarhie. În ciuda presiunii, Hillary n-a găsit încă drumul către un stil inspirat, care să-i flateze calităţile şi să-i ascundă defectele. Optând pentru costume cu tăieturi drepte, ţinute monocrome sau accesorii care nu o ajută deloc, Hillary Clinton demonstrează totuşi că se străduieşte, spre deosebire de implacabila Merkel, să-şi îmbunătăţească acest aspect.

 

 

Regina Elisabeta a II-a

În ultimii 50 de ani, a avut peste 5000 de pălării diferite, însă 20-30 îi plac atât de mult, încât le-a purtat de mai multe ori. Biograful regal Robert Lacey a declarat că pălăriile sunt mai mult decât o declaraţie de stil, ele sunt un substitut al coroanei. De poveste sunt şi genţile reginei, al căror con- ţinut a stârnit curiozităţi şi glume. Se pare că, pe lângă un ruj, o oglindă şi ochelarii de citit, Elisabeta a II-a mai are şi un stilou, bomboane mentolate, bancnote de 5 lire pentru biserică şi un cârlig de care să-şi agaţe geanta de masă. Vestimentar, există două cerinţe pe care designerii regali trebuie să le respecte: culorile să fie vii („Dacă port bej, n-o să ştie nimeni cine sunt) şi confortabile. Hardy Amis, cel care i-a realizat ţinutele între 1951 şi până la Jubileul de Aur, a mărturisit că „pe regină n-o interesează hainele. Nu-i pasă. Ascultă ce avem de zis, apoi poartă lucruri banele, dar confortabile.

 

Claudia Cojocea, Foto: Hepta, Northfoto 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter