După 40 de ani de la acuzaţia de viol, Roman Polanski doreşte să revină în Statele Unite

Publicat pe

Site-ul american TMZ scrie ca regizorul Roman Polanki va merge în Statele Unite pentru a-şi regla situaţia delicată în care s-a aflat în ultimii 40 de ani. În 1977, cineastul a fost acuzat că a violat o fată de 13 ani care fusese înainte drogată şi i se dăduse să bea alcool.

 

La momentul respectiv, Polanski nu a făcut decât 42 de zile de închisoare, din cele 48 la care fusese condamnat iniţial.

 

 

Avocatul regizorului, Harland Braul, a cerut acum Curţii superioare din Los Angeles sa facă public un document care să dovedească relele intenţii ale lui Laurence Rittenband, judecătorul însărcinat în urmă cu 40 de ani să se ocupe de acest caz. Regizorul si judecatorul ar fi ajuns atunci la un acord secret prin care Polanski urma să faca doar 48 de zile de inchisoare.

 

Judecatorul s-a razgândit ulterior şi l-a condamnat la 50 de ani de pedeapsă cu închisoarea.

 

Roman Polanski a fugit în Europa şi timp de 40 de ani a trăit în Franţa, Polonia sau Elveţia, ţări care nu îi extrădează în America pe cetăţeni fugari.

 

În decembrie anul trecut, Polonia a anunţat că refuză definitiv să-l extrădeze pe Polanski, o decizie care l-a bucurat pe celebrul regizor. „În sfârşit, pot să mă simt în siguranţă în ţara mea, pot să merg liniştit în Salwator, (cartier din Cracovia), la mormântul tatălui meu şi al lui Andrzej Wajda, prietenul meu'.

 

Citeste si:

Fugi, Roman, fugi!

 10 lucruri inedite despre Roman Polanski

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter