Ea este artista din România care și-a construit o carieră de succes în America! A colaborat chiar și cu Stevie Wonder

Publicat pe

Se numește Cleopatra Ilie Taloș și este o artistă româncă, stabilită în America. 

A terminat facultatea de interpretare muzicală, la secția de flaut „Magna cum Laute', și a urmat apoi cursurile de Mater în Arta Interpretării, la University of Califonria. A avut ocazia să lucreze cu nume mari din industria muzicală, printre care și Stevie Wonder. A învățat de la profesioniști muzică, iar asta se simte în vocea ei. 

Cleo este o artistă cunoscută în America, iar în România s-a lansat recent, cu hitul Puzzle, prima piesă compusă de ea în limba română și primul pas în afara muzicii clasice. 

PUZZLE este primul meu pas în afara sferei muzicii clasice. Nu cred în granițe și limitarea creativă în funcție de specialitatea' fiecăruia dintre noi. Pentru mine, pasul lateral din sfera muzicii clasice este o decizie pe care mi-o asum. Am compus PUZZLE pentru că am simțit că vreau să mă desprind de partituri și să mă exprim prin propriile-mi linii muzicale. Posibil să pară un pas sacrilegios, dar suntem în 2020 și nu ne mai putem închide singuri într-o colivie', mărturisește Cleo. 

În 1990 s-a alăturat Corului de copii Symbol al Patriarhiei Române, devenind astfel prima solistă a acestei corale la 11 ani. În clasa a V-a s-a îndrăgostit iremediabil de flaut, care a devenit instrumentul principal al sufletului ei, datorită căruia deține peste 30 de premii naționale și internationale, 7 titluri naționale la Olimpiadele de Muzică și Premiul Absolut pentru instrumente de suflat, premii prezidențiale, fellowships, burse de studiu în Paris, New York și Los Angeles.

„Ca flautist am fost formată de domnul Virgil Oprițoiu în România, iar mai târziu de celebrii Jim Walker, Carol Vincent și Sheridon Stokes în Statele Unite ale Americii', spune Cleo. 

Cleopatra și-a   început cariera muzicală la vârsta de 5 ani, când a fost admisă la Conservatorul Național de Muzică, din București drept cel mai tânăr pianist. De tânără Cleopatra a obținut succese marcante, fiind o apariție permanentă la radio, televiziune și în studiourile de înregistrări.

Ea este artista din România care și-a construit o carieră de succes în America! A colaborat chiar și cu Stevie WonderEa este artista din România care și-a construit o carieră de succes în America! A colaborat chiar și cu Stevie Wonder

Interpretările ei au făcut din Cleopatra o prezența activă pe scenele muzicale din Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Austria Elveția, Spania, Italia, Ungaria, Polonia, Rusia, Grecia și Croația. Cleopatra a câștigat peste 30 de concursuri, incluzând și Premiul de Excelență acordat de Președintele României și a fost nominalizată drept Youth Ambassador, la Jocurile Olimpice din Atlanta. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter