El este preotul italian care a preferat să moară pe patul de spital, de coronavirus, pentru a salva un tânăr. Giuseppe Berardelli, considerat un erou pentru gestul de a ceda aparatul său de ventilare

Publicat pe

Gestul unui preot italian a cutremurat o lume întreagă și a stârnit admirația tuturor. Giuseppe Berardelli avea 72 de ani și a murit de COVID-19, după ce a refuzat să folosească aparatul de ventilare a plămânilor pe care i-l cumpărase comunitatea parohială. El i-a oferit  aparatul unui tânăr pe care nici măcar nu îl cunoștea.

Enoriașii săi au achiziționat un dispozitivul care să-l ajute să respire, însă a renunțat să folosească aparatul, în favoarea unei persoane tinere, scrie Newsweek.

Părintele Berardelli, originar din Casnigo, din provincia Bergamo, în nordul Italiei, a fost o persoană îndrăgită, binecunoscută pentru ajutorarea persoanelor cu probleme financiare, potrivit publicației italiene Araberara.

Despre toate cele întâmplate a vorbit inclusiv managerul azilului de bătrâni din San Giuseppe.

„Don Giuseppe s-a sacrificat ca un adevărat preot. Sunt profund emoționat de faptul că el, protopopul din Casnigo, a renunțat din proprie voință la aparat, pentru a-l oferi cuiva mai tânăr', a declarat managerul azilului de bătrâni San Giuseppe, pentru sursa citată.

Știrea, raportată de site-ul italian de știri Araberara, a fost distribuită pe Twitter de James Martin, SJ, redactor general al revistei America și consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican, potrivit unimedia.info.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter