Emilia Clarke – Războinică redutabilă, romantică incurabilă

Publicat pe

După ce a cucerit o lume întreagă cu rolul războinicei Daenerys Targaryen în „Game of Thrones', Emilia Clarke emoționează cu prestația ei din filmul romantic „Înainte să te cunosc'. Special pen­tru VIVA!, actrița mărturisește cum s-a simțit în această ipos­tază inedită.

 

Emilia Clarke

 

 

Desemnată cea mai sexy femeie din lume în 2015 de către o celebră publicație pen­tru bărbați, Emilia Clarke și-a văzut suc­cesul profesional completat în mod cât se poate de măgulitor. Până să ajungă în fruntea acestui clasament al frumuseților, actrița care o interpretează pe războinica Daenerys Targaryen în „Urzeala tronu­rilor/ „Game of Thrones își văzuse numele legat aproape exclusiv de acest serial-fenomen, extrem de popular în toată lumea.

 

Incepând cu 1 iulie, avem ocazia să o vedem într-un film romantic în care va juca rolul unei tinere ce are parte de o iubire cel puțin surprinză­toare. „Înainte să te cunosc/ „Me Be­fore You este bazat pe romanul best-seller al scriitoarei britanice Jojo Moyes și reprezintă totodată debutul regizoral al lui Thea Sharrock.

 

Ce te-a determinat să o interpretezi pe Lou? Ți-ai dorit să joci un perso­naj contemporan după experiența deosebită din „Game of Thrones (în care ești Daenerys Targaryen)?

Când am primit propunerea m-am gân­dit că nu pot pierde acest rol și mi-am zis că voi face tot ce îmi stă în putere ca să-l obțin. Deci într-o anumită măsură pot să zic că Lou m-a găsit pe mine, nu eu pe ea. Ceea ce a fost cu atât mai bine, dar e amuzant oricum. Toate ipostazele în care mă vedeți pe marile ecrane sunt foarte diferite de tot ceea ce sunt eu în re­alitate, însă în cazul filmului „Înainte să te cunosc simt că sunt eu însămi, persona­jul îmi seamănă foarte bine. Așa că totul a venit natural.

 

Putem spune că pentru tine filmări­le s-au derulat fără probleme?

Da. Am fost cât se poate de naturală și am putut să fac tot ceea ce mi-am dorit. Thea (n.r. – Thea Sharrock, regizoa­rea filmului) m-a încurajat mereu, a fost atât de bine, niciodată până acum nu m-am mai simțit așa la filmări.

 

Ce te-a atras la Lou?

Este o ocazie deosebită pentru mine de a juca un personaj care îmi seamănă foarte mult, Lou fiind prototipul stân­gacei desăvârșite. Este neîndemânatică, vorbește enorm și nu gândește foarte mult înainte să deschidă gura. Pe de altă parte, este o persoană deschisă, nu poa­te ascunde nimic și exprimă mereu tot ceea ce-i trece prin cap. Dar este ceva drăgălaș în toate astea, cu toate că multe dintre situațiile în care se află alături de Will Traynor (Sam Claflin) n-ar indica asta. De asemenea, așa cum se întâmplă adesea în cazul poveștilor de dragoste, ea scoate la suprafață părți ale lui de care nici el nu era conștient. Dar și Will, la rân­dul lui, a făcut același lucru pentru Lou.

 

Cum a fost să filmezi scena nunții în Mallorca?

Minunat! A fost ca o vacanță de vară. Chiar mă gândeam „Doamne, asta nu e muncă, noi nu muncim acum, noi doar ne distrăm acum!

 

Anul trecut ai avut o fractură de șold, te-a afectat în timpul filmărilor?

Nu, chiar colegi din echipa de post-producție mi-au spus că ei nu și-au dat seama că am avut o problemă. Chiar eu când am văzut filmul, am observat ceva într-o singură secvență, cea de pe plajă, când șchiopătam de-a dreptul. La un moment dat era chiar o bordură de care trebuia să trec și pur și simplu nu puteam. Dar la montaj totul s-a aranjat, așa că în film eu merg fără probleme.

 

Emilia Clarke

 

Thea, regizoarea, povestea că n-a mai lucrat până acum cu o actriță care să petreacă atât de mult timp în cabina Costumelor. Cum a fost, de fapt?

Doamne! În fiecare zi, timp de o lună, petreceam câte patru ore pe zi probând diferite ținute. La un moment dat aveam 70, din care m-au lăsat cu 52 în final. Nu foloseam niciodată același outfit de două ori. Mi-a plăcut la nebunie garderoba lui Lou. Ea locuiește într-un spațiu destul de mic, nici n-are unde să-și pună toate hainele. Așa că unii pantofi stau atârnați de pereți… pur și simplu. Am fost peste măsură de bucuroasă când am intrat în camera lui Lou.

 

Ai păstrat măcar o parte din haine­le din film?

Am încercat! Erau atât de multe… Eu însă am primit colanții cu dungi de al­bină. Însă doamna care s-a ocupat de coafurile și machiajul meu a salvat o parte din materialul rochiei de mireasă și mi-a făcut o păpușă Lou din el.

 

Lou are o familie foarte unită. Te-ai simțit bine în această ipostază?

Da, absolut. Eu însămi am o relație foarte bună cu familia mea – suntem cu adevărat apropiați –, iar asta contează enorm în formarea fiecăruia dintre noi. Iar faptul că și Lou este atât de legată de cei dragi m-a ajutat să o înțeleg și să o interpretez mult mai bine.

 

Ți s-a părut ciudat că personajului tău i s-a spus „Clark în cea mai mare parte a filmului?

Da, a fost ciudat. De altfel, un prieten vechi – care mă știe de 11-12 ani – mi-a zis că personajul este făcut special pentru mine. Mi s-a părut extraordinar. Și eu, atunci când am citit scenariul, m-am gân­dit că cineva a scris o poveste despre mine, așa că trebuia neapărat să câștig acest casting. Mă și gândeam că doar eu aș ști cum să însuflețesc cu adevărat personajul.

 

Tu te consideri o romantică incurabilă?

Mmmm… nu știu ce să zic. Dar am vă­zut filmul „Cenușăreasa de curând, pentru că joacă și amicul meu, Richard Madden, și pot să spun că mi-a plăcut. Este extrem de bine făcut. În timp ce mă uitam la film mi-am amintit că în copilă­rie iubeam desenele Disney și ajunsesem chiar să cred în magie. Adulții caută ma­gia în yoga, meditații sau sucuri naturale care să îi scoată din monotonia vieții de zi cu zi. Ei bine, astfel de filme au acea doză de magie pe care o căutăm cu toții. Filmele romantice te fac să te simți bine, în siguranță. Îți dau speranță. Să nu mă înțelegeți greșit – mi-a plăcut la nebunie „American History X! Sunt eu însămi o artistă care a mers la școala de teatru și voi interpreta un rol foarte dark, dar am și

o aplecare către peliculele romantice. De fapt, aceste filme au o doză de adevăr uni­versal valabil, în sensul că fiecare dintre noi se regăsește în subiectul abordat, fie­care speră la mai bine, fiecare își dorește mai multă magie, mai mult optimism… Numiți cum vreți toate astea – Disney, povești populare, comedii romantice –, ideea e că toate au ceva magic în ele.

 

Interviu și fotografii oferite de Forum Film România.
Copyright foto: Sarah Dunn
Traducerea și adaptarea CLAUDIA COJOCEA

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter