Face to face: Anna Dello Russo vs. Carine Roitfeld

Publicat pe

Trăiesc pentru modă şi au devenit un exemplu pentru fashionistele din toată lumea. Dar stilul lor este complet diferit. Una e extravagantă, iubeşte culorile puternice şi hainele foarte scumpe, iar cealaltă apreciază look-ul întunecat şi foloseşte erotismul pentru a prezenta publicului ultimele trenduri.

 

 Carine Roitfeld si Anna Dello RussoASEMĂNĂRI:

AU FOST DE MICI INTERESATE DE MODĂ: La 12 ani, când încă locuia în oraşul natal, Bari, în sudul Italiei, Anna Dello Russo a prins „microbul modei. În momentul în care tatăl său a întrebat-o ce cadou îşi doreşte, Anna i-a cerut un set de accesorii Fendi. „Nu e o geantă, e un set. Include o geantă, un portofel, o eşarfă, o umbrelă, toate la fel, i-a spus Anna tatălui ei. „Unde o să porţi umbrela? Aici nu plouă niciodată, a întrebat-o el. „Mă duc la şcoală cu ea. E parte din look!. Carine Roitfeld a descoperit moda la 15 ani, iar trei ani mai târziu a fost descoperită pe stradă de asistentul unui fotograf de modă şi a primit primul ei Look Now.

 

 

CARIERA LOR A LUAT AVNT CÂND AU CUNOSCUT PERSOANA POTRIVITĂ, alături de care au reuşit să facă lucruri excepţionale. În timp ce lucra la revista italiană Donna, Anna a cunoscut-o pe Annalisa Milellade la Vogue Italia. Cele două au început o lungă colaborare, iar Anna a petrecut18 ani ca editor de modă la Vogue Italia. În anii 90, Carine lucra ca stilist pentru Elle Franţa, iar acolol-a cunoscut pe Mario Testino. „Nu eram cel mai bun stilist pe vremea aceea, dar când l-am întâlnit pe Mario ceva s-a schimbat. A fost persoana potrivită pentru mine, la momentul potrivit, spune ea.

 

 

DEOSEBIRI:

ATITUDINEA FAŢĂ DE BLOGURILE DE STREET STYLE: Internetul i-a schimbat viaţa fashionistei din Italia. Până la explozia blogurilor de street style, nu o cunoşteau decât oamenii din branşă. Apoi, brusc, în 2006, Scott Schuman a început să o fotografieze şi să o prezinte pe site-ul The Sartorialist, iar Anna a devenit vedetă în toată lumea. „Eram ca Cenuşăreasa, care lucra din răsputeri în bucătărie. Acum sunt în sfârşit invitată la bal, spune Anna. Carine, în schimb, nu s-a putut obişnui cu atenţia pe care fotografii şi bloggerii i-o acordă pe stradă. „Când apar la prezentări, mă aşteaptă toţi fotografii care fac poze încontinuu. Dar eu sunt timidă. De asta îmi las părul să cadă peste faţă sau port ochelari uneori. Nu vreau să mă ascund. Dar sunt timidă, explică Roitfeld.

 

 

STUDII: Pasionată de modă şi artă, Dello Russo a urmat un master în Literatură Italiană şi Istoria Artei, la Universitatea din Bari. Roitfeld, în schimb, a considerat că munca e mai importantă decât facultatea. „Când eram mică, mama mea citea Elle, aşadar când am împlinit 15 sau 16 ani m-am hotărât că vreau să lucrez în domeniul ăsta. Nu am vrut să merg la facultate, în schimb am devenit model. Nu am fost top-model, doar model, dar m-a ajutat să intru în lumea asta.

 

 

STIL: Probabil ceea ce le diferenţiază cel mai mult pe cele două celebrităţi din lumea modei este chiar stilul personal. Anna este îndrăgostită de ţinutele extravagante şi colorate, îmbogăţite de accesorii aurii, pălării în formă de fructe şi pantofi cu toc extreme de înalt. Fiecare ţinută a sa costă cel puţin 50.000 de dolari, iar în fiecare zi poartă minim trei outfit-uri. Dacă Anna e extravagantă şi plină de culoare, Carine e misterioasă, serioasă şi plină de erotism. Iubeşte hainele întunecate, fustele creion, tocurile ascuţite şi, elementul care a definit-o de-a lungul anilor, tuşul negru pentru ochi.

 

FAMILIE: La 51 de ani, Anna, redactorul-ş ef al revistei Vogue Nippon, trăieşte doar pentru modă. „Îmi trăiesc viaţa pentru modă. Nu am copii. Am doar un căţel. Pe soţul meu l-am pierdut, oricum, pentru că mi-a spus că am prea multe haine în casă. M-a întrebat unde e loc pentru el în dulap şi i-am spus că nu e niciun loc pentru el acolo. M-a făcut nebună şi a plecat. Acum, câinele nu are nevoie de spaţiu în dulap. Nu-i plac hainele. Am încercat să-l îmbrac, dar urăşte asta!, povesteşte Anna. Fostul redactor-şef al revistei Vogue Franţa are acelaşi partener de peste trei decenii. Carine şi partenerul ei de viaţă, Christian Restoin, s-au cunoscut la o şedinţă foto şi au împreună doi copii, Julia şi Vladimir. Nu s-au căsătorit niciodată, dintr-o superstiţie pe care o are Roitfeld. Recent, Carine a devenit bunică, după ce Julia a născuto fetiţă, Romy Nicole.

 

RALUCA TĂMAŞ, foto: Hepta

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter