Face to face: Marion Cotillard vs. Audrey Tautou

Publicat pe

facetoface2

 

Sunt două dintre cele mai talentate exporturi ale Franţei.Chiar dacă au cucerit lumea cu rolurile lor, rămân fidele cinematografiei europene şi preferă să ducă o viaţă liniştită, departe de presiunea mediatică specifică Hollywood-ului.

 

 ASEMANARI:

 

NU S-AU CĂSĂTORIT: Deşi au relaţii stabile, iar Marion are şi un copil cu iubitul său, niciuna nu se grăbeşte să se căsătorească. Cotillard l-a cunoscut pe actualul său partener, actorul Guillaume Canet, în 2007, când lucrau împreună pentru „Love Me If You Dare, iar patru ani mai târziu a venit pe lume fiul lor, Marcel. Protagonista din „Amèlie are o relaţie cu starul rock Matthieu Chedid şi, deşi au existat zvonuri că s-au logodit recent, cei doi nu au confirmat.

 

PREFERĂ O VIAŢĂ RETRASĂ: Tautou este faimoasă pentru ardoarea cu care ţine la viaţa personală. În 2001, după lansarea filmului „Amèlie, actriţa a plecat într-o lungă călătorie în Indonezia alături de sora sa, pentru că acolo nu o recunoştea nimeni. „În Franţa nu împărtăşim lucruri personale. Astăzi am făcut şapte interviuri şi toată lumea mă întreabă despre iubitul meu. Nimeni nu vrea să ştie nimic despre filmele mele sau despre faptul că am vrut să studiez primatologie. Cotillard păstrează aceeaşi distanţă faţă de media. Duce o viaţă liniştită alături de iubitul şi fiul ei, nu discută în presă despre relaţia ei şi despre viaţa privată: „Nu mă deschid foarte uşor. Nu am nimic cu cei care îşi descarcă sufletul în presă, dar eu pur şi simplu nu pot. (…) Acelaşi lucru mi se întâmplă la petrecerile cu oameni pe care nu îi cunosc. Nu o să le spun povestea vieţii mele.

 

AU INTERPRETAT FEMEI CELEBRE: Cu rolul lui Edith Piaf în „La Vie en Rose, Cotillard a devenit prima persoană care a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă cu un film în limba franceză. Tautou i-a dat viaţă unei alte femei iconice, Coco Chanel, în pelicula „Coco avant Chanel.

 

DEOSEBIRI:

 

FAMILIE: Născută în Paris şi crescută în Orleans, Marion a trăit într-o familie de artişti. Tatăl ei, Jean-Claude, este actor, mim, regizor şi scenarist, iar mama, Niseema, actriţă şi profesoară de actorie. Cei doi fraţi gemeni ai actriţei au ales şi ei o carieră artistică: Quentin este sculptor, iar Guillaume regizor şi scenarist. Audrey s-a născut într-un orăşel din centrul Franţei, într-o familie fără înclinaţii artistice. Tatăl său era chirurg dentar, iar mama profesoară. Audrey mai are un frate, care este poliţist, şi două surori.

 

CE VISAU ÎN COPILĂRIE: Deşi ambele şi-au descoperit pasiunea pentru actorie la o vârstă foarte fragedă, visau să facă altceva în viaţă. Marion şi-ar fi dorit o carieră de cântăreaţă, iar Audrey era îndrăgostită de pictură şi desen.

 

LUMEA DE LA HOLLYWOOD: Succesul cel mare îl obţii peste ocean, şi ambele actriţe ştiu asta, dar au viziuni diferite despre industria de la Hollywood. Marion Cotillard se consideră norocoasă că a avut acces la această lume: „Când eram copil mă uitam la filmele americane şi nu credeam că voi ajunge acolo. Dar, odată ce am început să joc, nu mi s-a mai părut că există graniţe. Voiam să fiu actriţă. Nu voiam să fiu o actriţă franceză şi atât. De cealaltă parte, protagonista din „Amèlie nu a prins gustul Cetăţii Filmului: „Hollywood-ul nu are nevoie de mine. După ce am jucat în «Amèlie» nu am primit nicio ofertă care să mă intereseze. Am gusturi eclectice, dar e important pentru mine să joc în filme cu sensibilitate, deştepte şi subtile.

 

RALUCA TAMAS Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter