Face to face: Oprah Winfrey vs. Ellen DeGeneres

Publicat pe

Anul a început bine pentru cele două vedete TV din America. Oprah a fost nominalizată la premiile Bafta la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru rolul din„The Butler', iar Ellen DeGeneres a fost gazda Galei Premiilor Oscar.

 

 Oprah Winfrey si Ellen DeGeneres

 

ASEMĂNĂRI:

DRAGOSTE CU NĂBĂDĂI: Oprah a avut numeroase relaţii, până când, în final, a găsit dragostea adevărată. Pe vremea când lucra în radio a avut un iubit de care a trebuit să se despartă când s-a mutat în Chicago. Următorul a părăsit-o pentru că nu mai suporta o relaţie interrasială, iar celelalte două poveşti s-au terminat pentru că partenerii ei erau consumatori de droguri. Din cauza dezamăgirilor în dragoste a început să aibă şi probleme de greutate. În 1986, însă, l-a cunoscut pe producătorul Stedman Graham, iar de atunci cei doi sunt împreună, deşi nu s-au căsătorit. Atunci când şi-a făcut publică orientarea sexuală, Ellen avea o relaţie cu actriţa bisexuală Anne Heche. Au devenit imediat cel mai mediatizat cuplu de acelaşi sex. A urmat o poveste de dragoste cu regizorul şi fotograful Alexandra Hedison. În 2004, Ellen a cunoscut-o pe Portia De Rossi, iar cele două s-au căsătorit în 2008 în cadrul unei ceremonii cu 19 invitaţi.

 

SUSŢIN COMUNITATEA GAY: Î|n cazul lui Winfrey, este o atitudine care ţine de ideea pe care s-a bazat întotdeauna emisiunea sa: promovarea categoriilor marginalizate de societate. Datorită acestui subiect, destinul lui Ellen va fi întotdeauna legat de Oprah, pentru că în emisiunea The Oprah Winfrey Show vedeta de comedie a făcut publică orientarea sa sexuală, în 1997. Lui Oprah i se datorează şi acceptarea de către mainstream a comunităţ ii gay, vedeta TV promovând în emisiune celebrităţi care şi-au dezvăluit orientarea sexuală.

 

AU FOST ABUZATE ÎN ADOLESCENŢĂ: După ce părinţii au divorţat,următorul soţ al mamei sale a mângâiat-o pe Ellen pe sâni, sub pretextul că vrea să vadă dacă nu cumva are noduli. Într-o seară a încercat să spargă uşa pentru a intra în dormitorul ei. Ellen a trebuit să fugă pe fereastră şi a dormit în acea noapte într-un spital. Pentru Oprah, abuzul a fost şi mai şocant. La 9 ani a fost violată, iar la 14 ani a rămas însărcinată. A pierdut bebeluşul imediat după naştere. Oprah a mărturisit că a fost molestată de un verişor, de un unchi şi de un prieten de-al familiei. Marcată de aceste experienţe, a făcut lobby pentru o lege care să stopeze abuzul copiiilor, aceasta fiind semnată de Bill Clinton în anii 90.

 

DEOSEBIRI:

PRIMII ANI DIN VIAŢĂ: Născută în Louisiana, în apropiere de New Orleans, cu o mamă logoterapeut şi un tată care lucra ca agent de asigurări, Ellen a avut o copilărie normală într-o familie obişnuită. Când a împlinit 16 ani însă, părinţii săi au divorţat, iar mama s-a recăsătorit. Copilăria lui Oprah poate face oricând subiectul unei drame. S-a născut într-o sărăcie lucie şi a locuit în primii ani de viaţă cu bunica ei, care era atât de săracă, încât de multe ori Oprah purta rochii făcute din saci de cartofi. A purtat prima pereche de pantofi la 6 ani.

 

RELAŢIA CU MAMA: Când a născut-o pe Oprah, mama sa avea numai 14 ani şi lucra toată ziua ca menajeră. Din acest motiv nu a fost alături de fiica ei, pe care a lăsat-o fie în grija bunicilor,fie în grija tatălui. Prezentatoarea TV a mărturisit că a ales să nu fie mamă niciodată pentru că ea însăşi nu a avut o mamă bună. Ellen, în schimb, are o relaţie foarte apropiată cu mama ei, iar cele două s-au susţinut întotdeauna. Când vedeta a recunoscut că este lesbiană, mama sa a sprijinit-o în talk-show-uri şi în presă. Într-un fel, Ellen îi datorează cariera de comediant mamei. După ce părinţii au divorţat, vedeta a început să inventeze glume pentru a-şi consola mama. „O ajutam pe mama să facă faţă despărţirii. Asta ne-a apropiat şi m-a făcut să îmi dau seama de puterea umorului'.

 

RALUCA TAMAŞ, Foto: HEPTA

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter