Familia Regală a României, mesaj de condoleanțe după ce Tamara Buciuceanu s-a stins din viață

Publicat pe

Familia Regală a României atransmis un mesaj de condoleanțe după ce marea actriță Tamara Buciuceanu s-a stins din viață. Aceasta a primit în urmă cu ani de zile rangul de Ofițer al Ordinului Coroana României din partea Regeleui Mihai I. 

Familia regală și-a exprimat regretul pentru trecerea în neființă a doamnei teatrului românesc.

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu au aflat cu multă tristeţe vestea trecerii la Domnul a marii actriţe Tamara Buciuceanu, una dintre figurile emblematice ale teatrului şi filmului românesc din ultimii 70 de ani.

Tamara Buciuceanu a primit de la Regele Mihai I rangul de Ofiţer al Ordinului Coroana României. La Castelul Peleş, cu cinci ani în urmă, Tamara Buciuceanu a fost invitată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, la ceremonia de învestitură în Holul de Onoare şi la dineul oficial din Sufrageria de Stat.

Născută în Basarabia, acum 90 de ani, Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neşters în cultura română, după o strălucită şi lungă carieră artistică. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu transmit condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să o odihnească în pace!', a precizat Familia Regală.

Familia Regală a României, mesaj de condoleanțe după ce Tamara Buciuceanu s-a stins din viațăFamilia Regală a României, mesaj de condoleanțe după ce Tamara Buciuceanu s-a stins din viață

Tamara Buciuceanu a fost o actriță de excepție, dar a avut încă un talent nebănuit. Înregistrarea video care dovedește totul!

Din nefericire, încă o mare artistă din Generația de Aur ne-a părăsit aseară. Este vorba despre Tamara Buciuceanu, care a lăsat o moștenire culturală imensă, care va bucura multe generații de acum înainte. Artista avea însă un talent mai puțin cunoscut, moștenire de familie, pe care nu și l-a valorificat. Iată dovada!

Tamara Buciuceanu a murit pe 15 octombrie la un spital din București

Tamara Buciuceanu Botez era supranumită ‘Doamna comediei românești’ și a lăsat în urma ei multă durere. La începutul lunii octombrie, îndrăgita artistă a fost internată la Spitalul Elias din Capitală, după ce s-a acutizat boala cardiacă de care suferea de foarte mult timp.

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!', a anunțat unitatea medicală printr-un comunicat de presă.

Foto: Facebook, Libertatea 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter