Fetele obişnuite care şi-au întâlnit prinţii

Publicat pe

Sofia Hellqvist s-a căsătorit cu Prinţul Carl Philip pe 13 iunie la Stockholm. Este cea mai recentă nuntă în care mireasa este o fată obişnuită, cu origini modeste, care trăieşte visul de a se căsători cu un prinţ. Înaintea ei, Kate Middleton sau Letizia Ortiz au avut acelaşi noroc. Povestea poate fi scrisă şi astfel, dacă ne gândim la Daniel, profesorul de fitness, care s-a căsătorit cu Victoria, prinţesa moştenitoare a Suediei.

 

Şi dacă astăzi, casele regale acceptă cu destul de multă uşurinţa astfel de alianţe, nu astfel au stat lucrurile în trecut. Regele Edouard al VIII-lea a a trebuit să renunţe la tron după ce s-a îndrăgostit de o femeie obişnuită, divorţată de 2 ori.

 

În 1956, Grace Kelly, actriţă de la Hollywood de o frumuseţe răpitoare, deschidea lungul şir al căsătoriilor de acest gen, ea măritându-se cu Prinţul Rainier de Monaco şi devenind după căsătorie Grace de Monaco.

 

Sub privirile a 2 miliarde de telespectatori, Kate Middleton s-a căsătorit cu Prinţul William pe 29 aprilie 2011. În urma mariajului, a devenit Ducesa de Cambridge, iar astăzi este mama a doi copii: George şi Charlotte. Kate nu are origini nobile, însă provine dintr-o familie înstărită care a făcut avere vânzând accesorii pentru petreceri. Acceptată cu uşurinţă de britanici, ea a devenit un adevărat fashion icon, femeile din întreaga lume admirându-i stilul vestimentar şi încercând să îl imite.

 

Letizia Ortiz, de profesie ziaristă şi cu un mariaj la activ, a început o nouă viaţă alături de Prinţul Felipe de Bourbon. În 2014 a devenit regina Spaniei după ce socrul ei a abdicat.

 

Charlène Wittstock, o campioană la înot din Africa de Sud, s-a căsătorit cu Prinţul Albert de Monaco. A devenit Charlene de Monaco, iar anul trecut aducea pe lume gemeni.

 

Fiica unui ziarist şi a unei funcţionare la bancă, Mette-Marit, divorţată şi cu un copil, s-a căsătorit cu Prinţul moştenitor Hakkoon al Norvegiei, generând o adevărată polemică în Norvegia.

 

Australianca Mary Donaldson s-a îndrăgostit de Prinţul Frederik al Danemarcei, după ce s-au întâlnit în anul 2000 într-un bar din Australia în timpul Olimpiadei de la Sydney. Fiica unui profesor de matematică, Mary a avut o carieră în publicitate înainte de a deveni prinţesă. Mary şi Frederik sunt astăzi părinţii a 4 copii.

 

Maxima Zorreguieta, fiica unui politician argentinian, îşi construia o carieră în domeniul finanţelor, ea lucrând pentru diverse companii din America şi Europa. În 1999, in Spania îl cunoştea pe Prinţul moştenitor Willem-Alexander al Olandei, cu care se căsătorea în 2001. În 2013, a devenit regină o dată cu abdicarea Reginei Beatrix şi urcarea pe tron a soţului ei.

 

Cu un tată inginer şi o mamă învăţătoare, Clotilde Courau, actriţă franceză, s-a căsătorit în 2003 cu Prinţul Emmanuel-Philibert de Savoia. Căsătoria nu a împiedicat-o să-şi continue cariera cinematografică.

 

În Suedia, cei 3 copii ai Regelui Gustaf au ales să-şi unească destinele cu oameni obişnuiţi. Victoria, prinţesa moştenitoare a Suediei, s-a îndrăgostit de Daniel Westling, profesorul ei de fitness. Cei doi s-au căsătorit, iar el a devenit Prinţul Daniel. Madeleine, sora ei, s-a casătorit cu un om de afaceri, cei doi devenind de curând părinţi pentru a doua oară. Iar căsătoria fratelui lor, Carl Philip cu Sofia Hellqvist a întărit convingerea că basmele continuă să existe. Mai ales, în Suedia.

 

Foto: Hepta, Northfoto

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter