Filmul Netflix despre Papa Francisc și predecesorul său, din nou în actualitate, după moartea Suveranului Pontif: „E ca și cum ai privi două epoci ciocnindu-se”. A obținut trei nominalizări la Oscar

.

„The Two Popes”- „Cei doi Papi”, un film Netflix despre Papa Francisc și predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, este readus în atenție de The New York Times după moartea suveranului pontif, la 88 de ani. Producția cu actorii Jonathan Pryce și Anthony Hopkins în cele două roluri principale a fost pe larg apreciată în momentul lansării sale și a primit inclusiv 3 nominalizări la Premiile Oscar. 

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Regizat de apreciatul cineast brazilian Fernando Meirelles (City of God, The Constant Gardener) și lansat în 2019 pe Netflix, filmul Cei doi papi înfățișează o întâlnire imaginară între Benedict, aflat într-o criză de credință și care ia în calcul retragerea din funcția de papă, și pe Francisc, pe atunci încă cardinalul Jorge Mario Bergoglio, care petrec o zi discutând despre credință, doctrină și istorie. 

Stills from the film „The Two Popes”Stills from the film „The Two Popes”

„Cei doi Papi', un film Netflix despre Papa Francisc și predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea

Filmul, care plasează întâlnirea dintre cei doi în 2012, este „adesea amuzant și profund umanizant, incluzând o secvență care explorează îndoielile lui Bergoglio legate de un episod din trecutul său. Însă cea mai mare forță a filmului Cei doi papi stă în felul în care reușește, prin ficțiune, să arunce lumină asupra diviziunilor din cadrul Bisericii Catolice între o aripă tradiționalistă și una mai progresistă. E ca și cum ai privi două epoci ciocnindu-se, apoi rugându-se una pentru cealaltă', notează The New York Times, conform Hotnews.

Ce surprinde filmul „Cei doi Papi'

Lungmetrajul surprinde practic perioada care a precedat momentul retragerii lui Benedict al XVI-lea din funcția de papă în 2013, într-un gest fără precedent, și discuțiile pe care acesta le-ar fi avut cu succesorul său.

Filmul se bazează pe piesa de teatru cu același nume a autorului și scenaristului neozeelandez Anthony McCarten, cunoscut pentru semnarea scenariilor unor filme ca The Theory of Everything, Darkest Hour sau Bohemian Rhapsody. 

Citește și: Papa Francisc, o viață dedicată credinței, păcii și compasiunii. Cum a ajuns preot din tehnician chimist, faptele prin care a impresionat omenirea și controversele în care a fost implicat

Citește și: De ce a refuzat Ilie Bolojan să candideze la președinție, în ciuda încrederii masive din partea românilor: „Trebuie să fii realist și să înțelegi ceea ce este bine'

Citește și: Cum arată Prințul Louis, mezinul familiei Wales, la șapte ani. Zâmbitor și mândru că e știrb, a cucerit toată planeta: „Îi urăm o aniversare fericită'

Citește și: David Pușcaș își dorește să o cunoască pe mama lui naturală, după conflictele pe care le-a avut cu Luminița Anghel: „Măcar să știu dacă este în viață sau nu. Cred că e brunetă și frumoasă ca mine'

Citește și: Alina Sorescu, după vacanța fetelor cu Alexandru Ciucu: „M-au sunat speriate, spunându-mi că tatăl lor le ceartă că nu zâmbesc la poze”

„Cei doi Papi' poate fi văzut la Netflix

Cei doi papi este un film original Netflix și poate fi văzut în continuare pe platforma americană de streaming. Revista Vanity Fair sublinia încă din 2019 că filmul regizat de Meirelles și scris de McCarten pe baza piesei sale de teatru își asumă mai multe libertăți creative față de evenimentele care au avut loc în realitate.

Deși întâlnirea din 2012 este o ficțiune, este adevărat că cei doi s-au întâlnit la Castel Gandolfo, dar acest lucru s-a întâmplat în martie 2013, după ce Benedict demisionase și Bergoglio devenise succesorul său. 

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton