Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ a triumfat la Globurile de Aur 2018!

Publicat pe

Globurile de Aur, una dintre cele mai așteptate evenimente din Cetatea Filmului american și o avanpremieră a Oscarurilor, au adus împreună duminică, la The Beverly Hilton, în Beverly Hills, California, zeci de staruri, ceremonia prezentată de Seth Meyers fiind transmisă live pe NBC și urmărită de milioane de telespectatori și internauți. Iată filmul care a fost campion absolut la Globurile de Aur 2018, triumfând la 4 categorii din cele 6 nominalizate!

La categoria Cel mai bun film-dramă, preferatele criticilor au fost „Shape of Water, regizat de Guillermo del Toro, „The Post, al lui Steven Spielberg, și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. „Shape of Water, filmul pentru care regizorul mexican Guillermo del Toro a fost premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneția, redă povestea unui experiment secret din America anilor ’60 și a fost nominalizat la 7 categorii, printre care Cel mai bun film-dramă, Cel mai bun regizor și cea mai bună actrită (Sally Hawkins).

The Post, produs sub bagheta regizorală a unui alt mare titan al cinematografiei, Steven Spielberg, a fost cotat și el cu mari șanse de câștig, fiind nominalizat la 6 categorii. Acțiunea filmului este centrată asupra deciziei luate, în 1971, de cotidianul „The Washington Post de a publica faimosul dosar clasificat Pentagon Papers, document ce dezvăluie implicarea politică și militară a SUA în războiul din Vietnam. Filmul se bucură de o distribuție prestigioasă, atât Meryl Streep, cât și Tom Hanks fiind nominalizați pentru interpretare.

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Marele câștigător al serii a fost însă „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, care spune povestea unei mame devastate de moartea fiicei sale. Premiat recent la AACTA, TIFF și Festivalul de Film Britanic Independent, superbul film regizat de cineastul britanic Martin McDonagh, presărat cu mult umor negru și interpretat magistral de Frances McDormand, Woody Harrelson și Sam Rockwell, a reușit să câștige la 4 categorii din cele 6 nominalizate (Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar și Cel mai bun scenariu).

 

Woody Harrelson și Sam Rockwell în Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

„Nu poți să știi niciodată dacă o poveste atât de sinceră, dar în același timp atât de amuzantă și de scandaloasă cum este a noastră, va reuși să vorbească pe limba publicului. E genial să văd că așa au stat lucrurile', spunea regizorul Martin McDonagh. Iată că „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri a vorbit pe limba publicului și nu numai, dovada incontestabilă fiind triumful de la Globurile de Aur 2018!

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter