Puțini știu că George Rotaru, cunoscut drept „cântărețul lui Nicolae Ceaușescu”, a trăit o poveste de dragoste emoționantă cu celebra Naarghita. Din păcate, la un moment dat, drumurile celor doi s-au despărțit, însă artistul nu și-a uitat niciodată fosta iubită.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
În 1990, George Rotaru a plecat în America într-un turneu și nu s-a mai întors. Până în Revoluție, artistul era însă foarte cunoscut aici și apreciat inclusiv de către familia Ceaușescu, pentru care cânta adeseori. Tot în acele vremuri, el s-a cunoscut cu Naarghita, artistă care provenea din Pufești (Vrancea), dar care ulterior a devenit star internațional, fiind extrem de apreciată în special în India.
George Rotaru, despre povestea de dragoste cu celebra Naarghita
George Rotaru și Naarghita s-au iubit cu ani în urmă, însă artistul nu a uitat-o niciodată, chiar dacă viața i-a despărțit. El a emigrat în America, unde și-a luat cetățenia, iar de atunci a tot făcut naveta în România, în timp ce ea a devenit star internațional, după ce a cântat în India și America. Cei doi s-au întâlnit la finele anilor 1970 și au trăit o frumoasă poveste de dragoste, însă apoi drumurile lor s-au despărțit, amândoi refăcându-și viața. Artistul s-a și căsătorit, însă, din nefericire, mariajul său nu a rezistat.
„Nunta nu a fost de gura părinților. Mi-a plăcut, chiar mi-a plăcut de o fată din Făgăraș, fiică de profesor. Foarte, foarte drăguță și foarte, dar gelozii din astea. Eu plecam, vin și eu. N-a fost să fie. N-am mai păstrat legătura', a spus George Rotaru în podcastul lui Adrian Artene.
Indiferent însă de circumstanțele în care l-a dus viața, George Rotaru nu a uitat-o pe Naarghita și a căutat-o ani buni. Din păcate, tot ce a mai putut face a fost să-i onoreze memoria…
„Naarghita a avut o perioadă, toată lumea știe, a murit mama ei și s-a retras. Am plecat în America, de câte ori am venit am încercat s-o găsesc. Imposibil. N-am dat de ea deloc. Și apoi am văzut-o la televizor că s-a relansat. A murit la 70 de ani. Eu i-am făcut parasas de 7 ani, acum vreo câțiva ani', a mai spus artistul.
Cum s-au cunoscut George Rotaru și Naarghita
Puțini știu azi că faimoasa Naarghita se numea, de fapt, Maria Amarghioalei și se născuse în Pufești, Vrancea, și nu în India, pentru că artista părea un star de la Bollywood. George Rotaru a cunoscut-o după devastatorul cutremur din 1977, în cadrul unor spectacole menite ajutorării sinistraților.
„Întâlnirea cu Narghita are loc în 77-78. După cutremur au fost spectacole de ajutorare pentru sinistrați. Noi aveam un autocar, autocarul teatrului, un Fiat 800. Și vine ea impecabil îmbrăcată, parfumată, o mare vedetă. Vine cu camerista după ea și zice: Păi ce e asta? Are aer condiționat? N-are aer condiționat? Eu nu plec cu așa ceva. În două ore am primit un autocar din autocarele alea mai frumoase cu care numai străinii veneau. Și așa am plecat în turneu în condiții extraordinare', a povestit George Rotaru.
Naarghita a fost remarcată de însăși Indira Gandhi, care a fost premierul Indiei din 1966 până în 1977, iar asta i-a deschis drumurile și peste hotare.
„Vine în turneu Indira Gandi în țările socialiste. Vine la noi. Cântă ea la recepția respectivă și pleacă în Bulgaria. A venit Indira Gandi în Bulgaria și atunci s-a întrebat: Cine-i domnișoara? Și atunci i s-a spus. Nu vrei să vii să cânți la noi în India? Și statul român i-a pus covorul roșu', a mai spus artistul.
Cum a devenit George Rotarul cântărețul lui Nicolae Ceaușescu
Înainte de 1989, George Rotaru era chemat de Nicolae Ceauşescu la petreceri. Dictatorului îi plăceau romanțele. Cântărețului îi era teamă să nu greșească versurile, deoarece dictatorul, care era iubitor de muzică, le știa pe de rost.
‘Îi cântam romanţele Ochii tăi şi Frumoasa mea cu ochii verzi, pe care le prefera. De câte ori mă chema la seratele lui, îmi era teamă să nu cumva să greşesc vreun vers, pentru că el le ştia pe toate. I-am cântat şi atunci când el mai venea la Braşov, în perioada 1985-1987. După care, Ceaușescu se retrăgea la Predeal, unde i-am cântat de trei ori. Aici am fost invitat alături de mai mulți solişti de la Filarmonica din Braşov.
În acea vreme, eram angajat la Casa de Cultură din Făgăraş. Nu era zi de naştere a lui Nicolae Ceauşescu sau a Elenei Ceauşescu ori Revelioane la care să nu mă cheme televiziunea să cânt o romanţă sau o melodie de petrecere. Am fost susţinut de Florentina Satmari şi de regretatul Tudor Vornicu, care au crezut în talentul meu’, a mărturisit George Rotaru într-un interviu pentru VIVA!
Foto: Facebook