Gheorghe Turda are o pasiune mai puțin obișnuită: ”Am în total 1123 de cuțite în colecția mea". Primul i-a fost dăruit de președintele Mexicului / EXCLUSIV

Publicat pe . Actualizat Vineri, 30 decembrie 2022, 11:49

Gheorghe Turda are o colecție impresionantă de cuțite. Are acum 1123 de cuțite, toate primite în dar. Primul cadou a venit în anul 1975 de la președintele Mexicului, pentru care a cântat cu prilejul unui turneu. Celebrul cântăreț de muzică populară spune că pasiunea pentru cuțite o are în sânge. Turda s-a născut în Maramureș în neam de cuțitari.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda are o pasiune mai veche, colecționează cuțite de toate felurile, săbii și obiecte de vânătoare. Până acum a strâns 1123 de bucăți și toate sunt primite în dar de la cineva. Știe de unde îl are pe fiecare, însă primul este un dar de la președintele Mexicului în anul 1975.

20221109_15394220221109_153942
199799004_479794009988883_4039697758903673703_n199799004_479794009988883_4039697758903673703_n

Citește și: Cum se menține Gheorghe Turda în formă, la 74 de ani:„Îți face bine la sănătate. De două ori pe săptămână…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce a pățit Gheorghe Turda la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Superstițiile spun că e semn rău:'Când am ieșit din cimitir…'

Citește și: Cum l-a afectat pe Cornel Ilie moartea părinților săi:„Mă surprind vorbindu-le în gând. Îmi pare rău că nu le-am zis…' / EXCLUSIV

Citește șI: Cum s-a schimbat relația dintre Laura Cosoi și soțului ei, după nașterea celei de-a treia fiice:„Sunt momente când se simte neglijat. Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri' / EXCLUSIV

Gheorghe Turda are o pasiune mai puțin obișnuită: 'Am în total 1123 de cuțite în colecția mea'

Gheorghe Turda este un mare colecționar de cuțite. Are peste 1000 de bucăți, pe care le ține mai mult de ornament. În urmă cu 7 ani a folosit un cuțit din colecție și s-a tăiat. De atunci, spune că s-a lecuit. O parte le ține la casa lui din Câmpina. Celebrul cântăreț de muzică populară spune că se trage din familie de cuțitari și că a vrut să ducă mai departe tradiția.

Eu am în sânge lucrul acesta. M-am născut în Maramureș, în neam de cuțitar. Toți membrii familiei mele au fost cuțitari. Am foarte multe, am o adevărată colecție. Am mai primit recent, vreo două. Acum, am în total 1123 de cuțite în colecția mea. Pe ultimele mi le-a adus cineva din Ardeal, chiar din Munții Apuseni', a declarat Gheroghe Turda, pentru viva.ro.

Primul cuțit îl are din 1975 și i-a fost dăruit de președintele Mexicului

Am strâns tot felul de cuțite, săbii și obiecte de vânatoare, de pescuit. Pe fiecare știu de la cine îl am. Îmi doresc ca tradiția aceasta să nu moară', mai declarat cântărețul de muzică populară. Cu toate că fiecare cuțit, fie sabie are povestea lui, totuși, cea mai interesantă istorie este legată de primul cuțit cu care și-a început, colecția. Așadar, primul obiect avea să îl primească în anul 1975, chiar de la președintele Mexicului, în timpul unui turneu.

'Am fost într-un turneu în Mexic, odată cu Ceaușescu, în anul 1975. M-am bucurat de un succes enorm, și cred că l-am impresionat pe președintele Mexicului, atât eu, cât și colegii mei. La plecare toți ceii 22 de artiști, câți eram, am primit câte un cadou. Eu am fost singurul care am primit un cuțit. Președintele Mexicului nu avea de unde să știe că eu mă trag din neam de cuțitari', afirmă Gheorghe Turda, cu nostagie.

În urmă cu 7 ani s-a tăiat cu un cuțit din colecție

Celebrul artist susține că nu se mai atinge de ele, deoarece a avut o experiență nefericită, în urmă cu 7 ani. 'La ce să le folosesc? Eu pot să tai cu ele, dar m-am lecuit. Acum 7 ani era să mă tai. Le țin mai mult de ornament. o parte din colecția de cuțite este la mine la Câmpina. Nu am loc să le țin pe toate în București', a mai declarat interpretul de muzică populară.

Artistul va petrece sărbătorile Nașterii Domnului la drum. Chiar în Ajun, Turda îi va colinda pe românii din Spania. Pentru anul care vine își dorește un spectacol aniversar, în luna martie.

'Sâmbătă plec să colind la Madrid. Și stau două zile. Colind pe data de 24, chiar în Ajunul Crăciunului și mă întorc pe 25 decembrie. La anul vreau să fac un spectacol aniversar de ziua mea, 6 martie', afirmă celebrul cântăreț de muzică populară.

Foto: VIVA, Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă