"Peste moartea tatei și a fiului meu nu am trecut niciodată". Horia Moculescu a împlinit 86 de ani și a rememorat cele mai triste evenimente ale vieții

Publicat pe

Horia Moculecsu a împlinit 86 de ani. Pe 18 martie, maestrul muzicii ușoare românești, Horia Moculescu, a împlinit venerabilă vârstă de 86 de ani. Viața compozitorului a fost marcată de o serie de drame, mai puțin cunoscute, dincolo de succesele reputate de-a lungul frumoasei sale cariere. Horia Moculescu a povestit cum și-a pierdut mama, la doar 11 ani, dar și cum tatăl său a murit, după ce a fost eliberat din închisoare. Iată ce dezvăluiri a făcut Horia Moculescu, la celebrarea a 86 de ani de viață!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Horia Moculescu a împlinit 86 de ani. Horia Moculescu este unul dintre cei mai celebri compozitori din „Generația de Aur” a muzicii ușoare românești. Publicul îl cunoaște pe Moculescu din prisma succeselor din carieră și a muzicii pe care a creat-o pentru mari artiști ai scenei românești, însă puțini cunosc dramele care i-au marcat viața. Horia Moculescu a împlinit vârsta de 86 de ani, la data de 18 martie și, cu această ocazie, compozitorul a vorbit despre cum și-a pierdut ambii părinți în condiții tragice, dar și despre fiica sa, cu fosta soție, Mariana Moculescu.

"Peste moartea tatei și a fiului meu nu am trecut niciodată". Horia Moculescu a împlinit 86 de ani și a rememorat cele mai triste evenimente ale vieții"Peste moartea tatei și a fiului meu nu am trecut niciodată". Horia Moculescu a împlinit 86 de ani și a rememorat cele mai triste evenimente ale vieții

Horia Moculesu a împlinit 86 de ani: „Am doar amintiri tragice”

Horia Moculescu a avut o copilărie nefericită, căci mama sa, s-a îmbolnăvit de cancer pe vremea când el era doar un copil de 11 ani. Moculescu a relatat cu emoție cum a pierdut-o pe cea care i-a dat viață.

Cine are o viață ternă, nu are vârfuri de sus și jos, nu poate să spună că a trăit cu adevărat. Am doar amintiri tragice, eu singur cu ea (n.r. – mama sa) la Râmnicu-Vâlcea, ea bolnavă și eu o ajutam. Aveam 11 ani și nu înțelegeam monstruozitatea bolii, nu aveam cu s-o pricep si cei din familie nu-mi spuneau că le era frică. Comportamentul meu față de mama s-a schimbat pe măsură ce s-a îmbolnăvit mai tare, avea cancer și a murit la 33 de ani, vârsta Nidiei de acum.„, a mărturisit compozitorul pentru Fanatik.

Citește și: De ce s-a internat Horia Moculescu în spital:'Nu sunt mai bolnav decât la 85 de ani, dar…'

Citește și: Smiley și Horia Moculescu au lansat prima piesă împreună:„Muzica n-are granițe, bariere și vârstă’

Citește și: Ce a întrebat-o Andreea Marin pe Margareta Pâslaru, la un eveniment. Apariție rară a actriței de 79 de ani: „Nu ne-am văzut de o vreme. Lansez această invitație…' / EXCLUSIV

Citește și: Silvia Dumitrescu se luptă de 30 de ani cu tiroidita autoimună Hashimoto: „Am avut o suferință foarte puternică. Lumea nu înțelege transformarea mea”

Horia Moculescu: „Moartea tatălui meu, după 9 ani de pușcărie…”

A doua mare lovitură din viața lui Horia Moculescu a fost atunci când tatăl sau a murit, la doar câteva luni după ce s-a întors de pe front. Marea tragedie a compozitorului a avuut loc atunci când fiul său, din penultima căsătorie, a murit la 31 de ani.

Moartea tatălui meu. După 9 ani de pușcărie a stat liber 7 luni apoi a murit, la 58 de ani. Făcuse 4 ani pe front, era erou al României. Nu am reușit să fiu alături de e când a murit. Din cele 7 luni libere a stat cu mine la mare două, iulie și august. A plecat pe 1 septembrie și pe 1 noiembrie a murit, așa că nu l-am mai văzut decât la Drăgășani, mort. Peste moartea tatei și a fiului meu nu am trecut niciodată. Sunt lucruri peste care nu se poate trece, sunt ireversibile. Trăiești rău, dar înveți să trăiești cu ele. Nu am pierdut nimic de la 20 de ani încoace. Doar pe tatăl meu, atât, a murit când eu aveam 29 de ani. Prietenii îmi spun că am candoarea unui om de 20 de ani pentru că încă mai cred în oameni, în dragoste, în civilizație, maniere și în vise. Tot ce am, de la 20 de ani încoace, este un câștig.” a mai adăugat Horia Moculescu, pentru sursa notată.

Horia Moculescu, despre fiica sa: „Numele de Moculescu a fost ce a tras-o în jos”

În prezent, cea mai dragă ființă din viața lui Horia Moculescu este NIdia, fiica sa din mariajul cu Mariana Moculescu. Compozitorul este foarte mândră de tânără în vârstă de 33 de ani care a moștenit talentul la muzică a tatălui său. Moculescu este totuși trist că Nidia nu a fost până acum luată în seamă de producători.

Am multe visuri, unul dintre ele este să o văd pe Nidia promovată la nivelul valorii ei artistice, pentru că ea cântă foarte bine. Nu are, însă, un tată care să o promoveze, nu am fost niciodată la școală la ea, nici pentru mine nu am apelat niciodată la vreo pilă, i-am lăsat pe fiecare să se exprime. Numele de Moculescu a fost ce a tras-o în jos în intențiile producătorilor.

Al doilea vis este ceva care nu mai ține de mine, nici de viață, este doar un vis și atât. Aș fi vrut să mai am 40 de ani și să joc tenis cu totul altfel decât am jucat. Eu am făcut sport de performanță dar tenis am jucat greșit, și îmi pare rău. M-am bazat doar pe calitățile fizice și ce știam din sport, nu din tenis.„,a mai declarat Horia Moculescu, pentru aceeași sursă.

FOTO: facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă