Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit la vârsta de 91 de ani

Publicat pe

Hugh Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy, a murit din cauze naturale, la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa din Beverly Hills, Playboy Mansion.

„Viaţa este prea scurtă pentru a trăi visul altcuiva', scrie Playboy pe Twiter şi Instagram, publicând o fotografie cu fondatorul său, considerat un adevărat icon al Americii.

Hugh Hefner a înfiinţat revista Playboy în anul 1953 folosindu-se de o fotografie nud a actriţei Marilyn Monroe, iar publicaţia a devenit rapid extrem de populară în anii următori, jucând un rol extrem de important în revoluţia sexuală din Americă şi apoi din lumea întreagă. În anii 60 revista se vindea într-un tiraj de peste 5 milioane de reviste, pentru ca acum să nu se mai vândă decât 700.000 de exemplare.

Hefner, care avea o adevărată slăbiciune pentru halatele de casă de culoare roşie, a mărturisit că spera să rămână în amintirea oamenilor drept acela care a avut un impact pozitiv în schimbarea valorilor sexuale ale epocii. Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta'.

De-a lungul vieţii sale, Hefner a fost înconjurat mereu de femei frumoase, având sute de aventuri cu celebrii Iepuraşi Playboy şi 3 câteva casătorii la activ.

Locuinţa sa Playboy Mansion este locul în care au avut loc cele mai extravagante petreceri din Los Angeles, iar revista Playboy le-a avut pe copertă de-a lungul anilor pe unele dintre cele mai dorite femei, Madonna, Sharon Stone sau Naomi Campbell.

În 2015, revista a decis să nu mai publice fotografii cu femei dezbrăcate, considerând că a fost câştigat duelul sexual, însă în ianuarie 2017 „nudity is back'.

Hugh Hefner s-a născut la Chicago pe 9 aprilie 1926 într-o familie de protestanţi conservatori. „Viaţa mea şi lansarea Playboy sunt un răspuns la o educaţie represivă şi puritană. Nu am văzut decât durere şi ipocrizie', declara el în 2003.

Hefner s-a căsătorit prima data în 1949 cu Mildred Williams, o studentă, cei doi rămânând căsătoriţi timp de 10 ani, perioadă în care s-au născut 2 copii.

„Am încercat să trăiesc într-o manieră tradiţională, însă nu era pentru mine', spunea Heffner, terorizat ca nu cumva să trăiască precum părinţii lui, motiv pentru care s-a însurat de 3 ani şi a avut 4 copii.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter