În culisele emisiunii “România dansează”

Publicat pe

Din cele 6000 de persoane care s-au înscris la „România dansează, 280 de grupuri au ajuns la audiţiile din Bucureşti, în faţa juriului format din Monica Petrică, Connect-R şi CRBL. VIVA! a vizitat platoul în ultima zi de audiţii. Lets dance!

 

 

„Dacă ar fi existat talent show-uri când eram eu mică, la ăsta aş fi venit!, îi spun râzând Lianei, PR-ul de la An­tena 1 care mă ghidează prin culisele „România dansează. Îmi răspunde foarte natural că nu e timpul pierdut. Mă uit în jurul meu şi văd că, în ciuda inexistenţei unei limite de vârstă, cei mai mulţi concurenţi au sub 18 ani. În backstage, un grup îmbrăcat ca la Car­navalul de la Rio, varianta pentru co­pii, face ultimele repetiţii. Puţin mai departe, trei adolescenţi pe jumătate rapperi, pe jumătate hipsteri testează câteva mişcări. În celălalt colţ dau de Boy George, Charlie Chaplin, Madon­na şi Catwoman, care încearcă ultime­le trick-uri. Prin uşa care duce către sala de aşteptare zăresc o mulţime de părinţi nerăbdători şi plini de speranţă, care parcă îşi întâmpină copiii după examenul de Bacalaureat.

 

 

Lângă pere­tele cu monitoare din backstage îl văd pe Jorge, prezentatorul show-ului. „La primul sezon încă nu ştiam ce am de făcut, dar acum toate lucrurile au mers strună. Dansez non-stop aici, pe orice stil muzical, cu toată lumea din backstage. Atât de tare m-am distrat în culise, cu toţi cei care au trecut pe aici, că acum îmi şi pare rău că e ultima zi de audiţii, îmi spune Jorge.

 

 

Nu trece mult şi din cabinele de probă îşi fac apariţia membrii juriului. Moni­ca Petrică e impecabilă şi afişează un zâmbet larg, CRBL nu ratează niciun moment pentru a face o glumă, iar Connect-R e în centrul atenţiei, de parcă astăzi ar fi ziua lui de naştere. De fapt, e săptămâna lui! Cu câteva zile în urmă a venit pe lume fetiţa lui, Maya, care a devenit principalul subiect de discuţie. „Cam toată lumea îl ştie pe Connect-R. Aici este Ştefan, un proaspăt tătic emoţionat, iar împreună îi descoperim o altă latură, îmi poves-teşte CRBL. Tot de la el aflu de noua schimbare în regulamentul concursu­lui: pentru ca un concurent să meargă mai departe, trebuie să obţină trei ste­luţe aurii, mai exact, un vot unanim. „Am făcut şi puţin haz de necaz… Am păţit-o chiar eu. Deşi colegilor mei le plăcuse prestaţia unui concurent, pe care îl vedeau pe lista scurtă, pe mine nu m-a convins şi i-am dat o steluţă roşie. Monica nu a ratat ocazia şi atunci când s-a prezentat în faţa noastră un concurent foarte bun, care pe mine m-a dat pe spate, i-a dat ste­luţă roşie în glumă, ca să se răzbune pe mine. Am zis instant «Nu cred… nu nu nu, cum adică nu ţi-a plăcut?». M-am pus în genunchi… Iar ea, se­nină, mi-a spus: «Eh, vezi cum e?». Nu pot să cred nici acum că ea dădea oricum steluţa aurie şi eu m-am pus în genunchi degeaba!, povesteşte CRBL.

 

 

Încă de anul trecut, Monica a mărturisit că îi este teamă să nu fie prea drastică. „Văd mereu toate aspectele, cele mai mici detalii, aşa că de data aceasta am încercat să pun mai mult preţ pe as­pectul uman, a explicat balerina. Ci­neva anunţă începerea show-ului, iar membrii juriului se îndreaptă către pu­pitrele lor. Mă aşez şi eu în public şi mă gândesc că, indiferent cât de mare este indulgenţa Monicăi, sigur nu aş fi obţinut o stea aurie pe vremea când aveam 6-7 ani şi dansam pe Snap.

 

 

CONNECT-R – Noul jurat, noul tătic

 

Cum a fost experienţa de la „România dan-sează în comparaţie cu cea de la „Next Star? Atât la Next Star, cât şi la România dansează am pornit la drum cu sufletul deschis, ca un receptor către frumos şi în funcţie de asta am luat deciziile. Într-adevăr, aici nu mai poţi menaja pe nimeni, este un concurs pentru toate vârstele, în care punctul pe „i trebuie pus de fiecare dată. Am încercat să fiu pertinent, dar să nu fiu nici „cel cu coasa. Chiar dacă mi-a fost mie puţin mai greu, nu am menajat pe nimeni.

 

 

În timp ce aveau loc audiţiile pentru „România dansează, a venit pe lume fetiţa ta. Unde erai când ai aflat că soţia ta, Misha, urmează să nască?

Eram chiar la filmări, am primit mesaj şi am zis „asta e, fie că voi fi dat afară, fie că nu, eu plec acum!. Şi asta am făcut. A venit şi CRBL cu mine, a fost o experienţă… ce nu poate fi descrisă în cuvinte.

 

 

Cum te-a schimbat venirea pe lume a fetiţei tale, Maya?

E prematur să vorbesc despre asta, deocam-dată pot să spun că sunt mai obosit, dar e cea mai dulce şi cea mai frumoasă oboseală. Să mă trezesc noaptea, să o iau pe fiica mea în braţe, să o liniştesc de colici, să îi cânt un cântecel… Funcţionează foarte bine, am vorbit cu ea timp de nouă luni şi cred că mă recunoaşte imediat. Cert e că nu mai sunt o prioritate pentru mine, ea e prioritatea zero pentru noi acum.

 

 

În culisele emisiunii România dansează'În culisele emisiunii România dansează'

Ce planuri ai pentru fetiţa ta? O vei învăţa să danseze?

Habar nu am, nu vreau să o influenţez cu nimic. Mi-ar plăcea să fie aproape de artă, sub orice formă a ei, dar dacă va vrea să intre într-o lume a cifrelor şi nu într-una a culorilor, aşa cum îmi place mie să spun, nu voi avea nimic împotrivă. Oricum, în casă va auzi multă muzică, pentru că şi eu şi mama ei facem acelaşi lucru şi cred că, fără să vrea, va avea muzica în sânge.

 

RALUCA TĂMAȘ Foto ARMAND IONESCU, GABRIELA ARSENIE

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter