Interviu tulburător cu Sinead O’Connor: „Iubesc la mama mea faptul că a murit!”

Publicat pe

După intervenția recentă, filmată într-o cameră de hotel, în care o Sinead OConnor aproape de nerecunoscut afirma că este în pragul sinuciderii, acum artista a fost subiectul unui interviu tulburător despre mama ei și familia în care a crescut, declarația sa – Iubesc la mama mea faptul că a murit!' – și povestea uimitoare a vieții ei impresionând o lume întreagă.

 

 

După ce a postat pe contul său de Facebook un clip tulburător, de 12 minute, în care spunea că trăiește într-un motel modest din New Jersey, că are gânduri suicidare și că se simte foarte singură, cântăreața Sinead OConnor, diagnosticată cu tulburare bipolară încă din anul 2003, a făcut niște confesiuni extrem de dureroase, în cadrul unei emisiuni televizate, care explică pe deplin starea psihică în care se află acum.

Citește și: Prima imagine cu Serena Williams după ce a devenit mamă. Cum arată jucătoarea de tenis la 2 săptămâni de la naștere

În pofida copilăriei traumatizante, a abuzurilor fizice, verbale, dar și sexuale (!) la care a supus-o mama ei, cântăreața afirmă că a iertat-o pe cea care i-a dat viața. Mama lui Sinead a murit într-un accident de mașină în anul 1996, între cele două rămânând astfel multe lucruri nespuse, de aici și starea psihică atât de labilă a artistei. „Urăsc că nu am fost în stare să o iubesc. Urăsc că nu am fost în stare să am grijă de ea, poate să-i ofer puțină dragoste. Și s-o ajut, nimeni nu a ajutat-o! Urăsc că nu pot s-o îmbrățișez și să-i spun că o iubesc și că e o mamă bună. Aș fi avut grijă de ea, pentru că e un monstru absolut', și-a explicat Sinead sentimentele contrarii față de cea care i-a dat viață.

 

Declarațiile pe care le face apoi cântăreața despre mama ei sunt de-a dreptul terifiante. Sinead a crescut alături de o soră și trei frați și spune despre mama ei că a abuzat-o în moduri aproape inimaginabile încă de la naștere – o bătea până o lăsa inconștientă, iar de cele mai multe ori ținta erau organele genitale ale fetiței, pe care mama ei spera să le distrugă… Cele mai timpurii amintiri ale mele sunt de când mama îmi spunea că ar fi trebuit să nu mă fi născut. Nu m-a vrut, nu voia fete, își dorise ca eu să fiu băiat. Mă trata ca pe un băiat, mi-a tăiat părul. Atunci când mă bătea, ceea ce se întâmpla zilnic, mă obliga să-mi scot hainele și să mă întind pe podea, cu mâinile și picioarele desfăcute, dorind să-mi distrugă uterul și organele reproducătoare. Dorea ca eu să nu mai fiu femeie.'

Citește și: Kate Hudson, criticată dur după ce le-a făcut leneșe pe femeile care fac cezariană!

 

Cântăreața mai povestește că, la vâsta de 5 ani, doar pentru că și-a pierdut un nasture de la rochiță, mama ei a bătut-o până aproape de leșin, apoi a închis-o într-o cameră de unde a scos becul. Sinead și frații ei au trăit într-o casă unde trebuiau să ascundă paletele de tenis și crosele de hochei, pentru că erau bătuți cu ele… Iar în timp ce o bătea pe Sinead, mama ei o punea să repete încontinuu: „Sunt un nimic'. Mai mult, Marie (greu de numit mamă!) umbla nespălată și nu le dădea nici lor voie să se spele și să se schimbe, copiii trăind timp de 5 ani în aceleași haine.

Citește și: Alexandra Stan – mai sinceră ca niciodată: „Am avut o experiență cu o fată!' Ce spune și despre faptul că și-a înșelat actualul iubit

Și de parcă povestea ei n-ar fi fost îndeajuns de halucinantă, Sinead a continuat: Cred că e foarte important să vă spun că mama nu a fost singura care m-a violat. Am fost violată de mai multe ori de bărbați necunoscuți, în Irlanda, când eram copil'. Acela a fost momentul în care cântăreața, fără niciun ajutor din partea serviciilor sociale, în disperare de cauză, a decis să se radă în cap, look pe care l-a păstrat până în ziua de azi. Explicația e la fel de dureroasă: Nu voiam să fiu drăguță. Era periculos să fiu drăguță, pentru că aș fi fost violată și molestată oriunde m-aș fi dus. Artista a reușit să-și interneze mama pentru trei luni și așa a reușit să evadeze de acasă. După ce a stat cu tatăl ei într-o casă pentru asistații social, a fost însă nevoită să se întoarcă acasă. Mama ei a încetat să o mai lovească atunci când Sinead a a ajuns-o în înălțime, iar timp de doi ani, între vârsta de 14 și 16 ani, relația dintre ele a fost mai umană. Când a întrebat-o pe cea care i-a dat viață de ca a făcut asta, a primit un răspuns halucinant: Nu ți-am făcut nimic, despre ce vorbești?!'.

La scurt timp după aceea, Marie murea într-un accident de mașină, lăsând în urmă o moștenire pentru care fiica ei avea să plătească toată viața…

 

Oana Pantazi

 

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter