[INTERVIU] VLAD CRAIOVEANU, matinalul de la miezul nopţii

Publicat pe

Pentru orice lucru există un început şi un sfârşit. Pentru Vlad Craioveanu, primăvara aceasta a însemnat sfârşitul unei etape din viaţă şi începutul alteia. A schimbat orarul, a înlocuit playlist-ul, a lăsat în urmă ce trebuia uitat şi a început să privească înainte.

Vlad Craioveanu2

 

După aproape 15 ani de programe matinale, acum faci o emisiune nocturnă. Ţi-a fost greu să te adaptezi la noul program?

Nu, totul a fost natural, firesc, ca naşterea unui copil după nouă luni.

 

Cum îţi petreci dimineţile acum?

Evident, dormind profund şi zâmbind la glumele pe care le fac în somn.

 

Ce ai făcut în perioada de pauză dintre cele două emisiuni?

Pauză. Am stat, m-am relaxat, m-am adunat, am creat şi m-am jucat cu fetiţa mea.

 

O emisiune interactivă seara la radio e o mare provocare. Atunci e prime-time-ul televiziunilor, când oamenii ies în oraş sau se uită la TV. Cum de ai ales tocmai acest segment orar, în care competiţia nu e reprezentată doar de celelalte radiouri, ci şi de celelalte modalităţi de petrecere a timpului liber?

 

Poate părea surprinzător să faci emisiune de la ora 21:00 şi aşa şi este. Cel puţin pentru România, unde intervalul acesta e pur şi simplu gol: muzică şi atât. Peste hotare însă, emisiunile de pe acest tronson au o priză nebună. Este provocarea pe care mi-am asumat-o, aceea de a face o emisiune de noapte, iar până acum reacţiile primite îmi arată că n-am greşit deloc. Cât priveşte competiţia cu televizorul… Hai să ne-nţelegem, ca să spun aşa, dacă video killed the radio star, internetul a ucis televizorul. Seara, acum mai mult se stă pe net, iar reţelele de socializare sunt la putere. Şi… V-am spus că Radio 21 se ascultă şi online?… Apropo, mă găsiţi pe pagina de Facebook a emisiunii în fiecare seară.

 

Vlad Craioveanu1

Spuneai mai demult că în fiecare instituţie există o perioadă ideală în care să rămâi. Crezi că ai plecat de la Guerrilla la momentul potrivit?

 

Din păcate, cred că am plecat puţin prea târziu, dar promit că voi recupera.

 

Te-ai consultat cu soţia ta, Alina, înainte de a lua decizia?

 

Evident, suntem o famile şi luăm decizii împreună, însă decizia finală în ceea ce priveşte cariera mea îmi aparţine.

 

O dată cu noua ta emisiune de la Radio 21, Hai să ne-nţelegem', nu ai schimbat doar orarul, ci şi playlistul. De la un radio de nişă ai trecut acum la un contemporary hit radio, care promovează altă muzică, pentru un alt public. Cum a fost schimbarea aceasta pentru tine?

 

Vrei sau nu vrei, eşti la curent cu noutăţile din mainstream, aşa că nu a fost complicat să mă adaptez. Ce nu înţeleg oamenii este că şi ceea ce facem noi se cheamă tot meserie, doar că lucram cu microfonul şi nu altfel, însă alegându-mi această meserie, este datoria mea să mă adaptez oricând şi oriunde. La Radio 21 a fost extrem de uşor să mă adaptez.

 

Îţi cauţi şi o parteneră de  emisiune. Ani buni ai fost în emisie alături de voci mas­culine, de ce îţi doreşti acum o voce feminină în studio?

Nu va fi doar o par­teneră, ci va mai fi şi un partener. Avem nevoie de prezenţă feminină pentru a evita riscul de glume de cazarmă (asta nu înseamnă că vom scăpa de ele). Dar ideea este că ne dorim cumva o armonie în show, o pre­zenţă plăcută, simpatică, zăpăcită şi curajoasă.

 

În ce relaţie ai rămas cu Mihai Dobrovolschi?

Mi-ar fi plăcut să rămânem în continuare în relaţii ok, însă nu există niciun fel de comunicare în acest moment. Poate peste ani, când se vor înţelege şi accepta anumite lucruri, poate la bătrâneţe, să ne aducem aminte de bune şi de rele.

 

Spuneai la un moment dat că nu mai ai entuziasmul de la început, dar ai ambiţii. Care sunt ambiţiile tale acum?

Am ambiţii, însă nu le pot dezvălui, cel puţin din punct de vedere profe­sional. Nu de alta, dar se fură cam mult prin zonă. Pe plan per­sonal, îmi doresc foarte tare ca fiica mea să fie un om educat, bun şi drept.

 

 

Interviu de RALUCA TĂMAŞ

Foto RADIO 21

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter