Kinga Varga: “Mă identific cu tot ce fac, e amprenta mea"

Publicat pe

Kinga Varga a ales să lucreze aproape exclusiv tricotaje, iubeşte culorile şi a realizat ţinutele pentru reprezentanta României la Miss Universe 2013.

Kinga_Varga

 

Eşti cunoscută drept singurul designer român de tricotaje. Cum ai ales această nişă şi cum crezi că ai schimbat percepţia femeilor din România despre tricotaje?

Îmi face plăcere să văd că femeile îşi schimbă gustul şi devin mai sofistica­te, chiar şi la noi. Duc o muncă de informare prin texturile folosite de mine, iar rezultatele mă bucură. Ro­chiile pe care le fac sunt din materia­le cu aspect de voal, dar este vorba, de fapt, de un tricot foarte fin. Acesta poate fi şi creponat, iar surpriza este că poţi purta rochia fără s-o calci vreodată! Fac şi rochii de mătase, în combinaţii de organza împletită sau alt fel de inserţii care înnobilează o ţinută, aşa că oricând există opţiuni pentru orice fel de dorinţă a femeii care se îmbracă de la Kinga Varga.

 

Care sunt valorile pe care se axează brandul Kinga Varga?

Autenticitate, bucuria culorii, femini­tate, seducţie.

 

Cât de mult din stilul tău personal se regăseşte în colecţiile tale? Cât de des îţi porţi propriile creaţii?

Tot timpul. Mă identific cu tot ce fac, e amprenta mea. Clientele mele îmi cer mereu să refac anumite rochii, cardiga­ne, pantaloni, din colecţiile mai vechi.Sunt mereu actuale şi asta îmi dă un sentiment special, al lucrului care trece peste timp… care bucură mereu.

 

Cum de te-ai gândit să-ţi extinzi activitatea creativă şi spre bijuterii? Ce vrei să transmiţi cu ajutorul colecţiei de bijuterii?

După lansarea colecţiei de bijuterii A Little Angels Luck, care s-a bucurat de o mare apreciere, m-am gândit să fac astfel încât o dată cu cumpărarea unei rochii sau a unui tricou, femeia să aibă şi o bijuterie. Fiecare dintre ele are încorporată o aripă, care poate fi desprinsă şi pusă ca pandantiv sau ac­cesoriu la o brăţară. Atingerea îngeru­lui trebuie să fie în tot şi în toate!

 

Ştiu că pregăteşti ţinutele reprezentantei României la Miss Universe. Cum a apărut această colaborare şi la ce să ne aşteptăm să vedem pe scenă?

Am fost onorată să fiu aleasă dintre atâţia designeri, este vorba aici de un show, mai mult decât un simplu con­curs. Pentru finală, am realizat o ro­chie lungă, elegantă, roşie, m-am ju­cat cu texturi precum mătasea, broderia pe tul, tocmai pentru că roşul îi pune în evidenţă tenul şi ochii verzi. Mânecile ample, din tul bogat, îi conferă o eleganţă aparte.

Rochia de inspiraţie naţională, cu pene de păun – o interpretare a por­tului de sărbătoare al tinerilor din Năsăud – este cusută de mână. M-am gândit la pălăria cu evantai din pene de păun şi am adus-o în modernitate. Pe lângă acestea au mai fost aproape 40 de ţinute de cocktail şi de seară.

 

Livia Dilă este imaginea colecţiei tale de rochii de seară. Cât de important este să ai o vedetă care să dea viaţă creaţiilor tale?

Cu Livia am o relaţie aparte, de suflet. Ea iubeşte creaţiile mele, se implică emoţional, spune că se simte feminină şi specială purtându-le. A fost o întâlnire magică, o întâlnire de viaţă, profe­sională şi umană. Suntem o echipă însufleţită care doreşte să aibă succes şi să facă lucruri frumoase, deosebite.

 

Ce culori predomină în dressingul tău?

Roşu, oranj, albastru, nu îmi place negrul.

 

 

Care este obiectul de artă preferat pe care îl deţii?

E un lucru de suflet care îmi aminteşte de Asia, un spaţiu pe care-l ador: o statuetă cu elefanţi. Mai am o bombonieră pictată manual şi un goblen-rochie, care a fost lucrat timp de 2 ani!

Unde locuieşti?

Într-o casă cu arhitectură interbelică.

Ce lenjerie de pat foloseşti?

Din bumbac satinat.

Băutura favorită?

Limonada cu mentă.

Filmul preferat?

Dirty Dancing.

Muzica preferată?

Queen.

Telefonul mobil?

BlackBerry Z10.

Cartea preferată?

„Conversaţii cu Dumnezeu – Un dialog neobişnuit de Neale Donald Walsch.

Maşina?

Ador Jaguar XF coupe

 Parfumul preferat?

Angel – Thierry Mugler.

Rujul?

Dior.

Fondul de ten?

Chanel.

Mascara?

Chanel.

Produsele de îngrijire a părului?

Wella Professionals.

 

Ce brand de lenjerie intimă preferi?

Victorias Secret.

Designerii preferaţi?

Sonia Rykiel, Stella McCartney

Rochia preferată?

Rochia roşie Valentino.

Pantofii de seară favoriţi?

Mihaela Glăvan.

Blugii?

Zara.

T-shirturile?

Angels Touch by Kinga Varga.

Cămaşa?

Cămaşa bărbătească.

Sacoul?

Sacoul boyfriend – Stella McCartney.

Ceasul?

Louis Pion.

Geanta?

Din piele de şarpe

 

ANA ANDREI

Foto ARHIVA PERSONALĂ

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter