Ion Dichiseanu va primi Premiul pentru întreaga carieră la Premiile Gopo 2017

Publicat pe

Cu o carieră de aproape 60 de ani, Ion Dichiseanu va primi premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei Gopo care va avea loc pe 21 martie la Teatrul Naţional.

 

Marele actor român este cunoscut pentru nenumăratele roluri puse în scenă la Teatrul Nottara, numeroase apariții la teatru TV și teatru radiofonic, dar și pentru cele peste 50 de filme în care a jucat.

 

Ion Dichiseanu a debutat pe marile ecrane în 1961, în lungmetrajul „Darclée', regizat de Mihai Iacob, film inclus în competiția oficială a Festivalului de la Cannes din acel an.

 

El este cunoscut publicului din România pentru roluri din filme precum: „Tunelul' (regia Francisc Munteanu, 1979), „Bătălie pentru Roma' (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben' (regia Doru Năstase, 1981) dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureșan în 1976.

 

Filmografia lui Ion Dichiseanu este completată de titluri precum „Titanc Vals' (regia Paul Călinescu, 1965), „Revanșa' (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pentru patrie' (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pistruiatul' (regia Francisc Munteanu, 1986).

 

De-a lungul timpului, Premiul Gopo pentru întreaga cariwră a mai fost acordat unor actori foarte talentaţi: Florin Piersic, Coca Bloos, Radu Beligan, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Jean Constantin.

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter