Italia a câștigat Eurovision 2021. Votul publicului a fost decisiv

Publicat pe

Italia a câștigat Eurovision 2021! Cu 524 de puncte, la luptă strânsă cu Elveția și Franța, Italia a câștigat ediția din 2021 a Eurovision Song Contest. Italia a fost reprezentată de trupa Maneskin cu piesa „Zitti e buoni'. Este trupa care a câștigat și prestigiosul festival Sanremo, anul acesta.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Trupa Maneskin din Italia a câștigat Eurovision 2021! Ei au participat cu aceeși melodie și la Festivalul Sanremo de anul acesta, unde au fost votați de peste 40% din totalul publicului. „Dedicăm victoria noastră acelui profesor care ne spunea mereu să tacem din gură și să stăm cuminți', au fost cuvintele celor de la Maneskin, după de au câștigat ediția din 2021 a Festivalului de la Sanremo.

Italia a câștigat Eurovision 2021. Votul publicului a fost decisivItalia a câștigat Eurovision 2021. Votul publicului a fost decisiv

La Eurovision, lupta a fost una strânsă, cel puțin la nivelul voturilor primite din partea juriului. Publicul, însă, a fost cel care a transformat Italia în câștigător Eurovision 2021, propulsând țara direct pe primul loc, încă de dinainte să se termine concursul, oficial.

Italia a câștigat Eurovision datorită publicului

În urma voturilor primite din partea juriului, Elveția s-a clasat pe primul loc, urmată de Franța cu scor strâns. După voturile publicului însă, lupta s-a dat între Elvieția și Italia. Marele câștigător a fost Italia, votul publicului fiid decisiv! Pe locul doi s-a clasat Franța, iar pe locul trei Elveția.

România nu s-a calificat în finala Eurovision

România a ratat pentru al treilea an consecutiv calificarea în finala Eurovision. Roxen a participat în prima semifinală cu piesa Amnesia, însă n-a reușit să treacă de această etapă.

Italia a mai câștigat Eurovision în 1990, cu Toto Cutugno, piesa Insieme și în 1964 Gigliola Cinquetti cu piesa Non ho l’età.

Pe scenă, în marea finală a concursului, au urcat și câțiva invitați speciali, câștigători ai competiției în anii precedenți: Lenny Kuhr (Olanda, 1969), Teach-In (Olanda, 1975), Sandra Kim (Belgia, 1986), Helena Paparizou (Grecia, 2005) Lordi (Finlanda, 2006) și Mans Zelmerlow (Suedia, 2015).

Eurovision 2021 a avut loc la Rotterdam. Orașul olandez trebuia să găzduiască show-ul din 2020, dar acesta a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter