La 84 de ani, Jane Fonda suferă de cancer: "Am acces la cele mai bune medicamente şi tratamente"

Publicat pe

Jane Fonda a anunțat recent că suferă de cancer, dar nu o sperie diagnosticul pentru că este privilegiată să aibă acces la cele mai bune medicamente și tratamente. Acest lucru o bucură și o întristează în egală măsură pe actrița de 84 de ani pentru că, spune Jane Fonda, mulți alți oameni nu beneficiază de așa ceva și mor deși bolile lor pot fi vindecate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Jane Fonda a anunțat, vineri, că suferă de cancer, însă s-a declarat optimistă cu privire la șansele de vindecare. Deși se bucură pentru ea și declară că se simte privilegiată să aibă acces la tratamentele care o pot însănătoși, actrița de 84 de ani plânge de mila celor nu la fel de norocoși ca ea.

La 84 de ani, Jane Fonda suferă de cancer: "Am acces la cele mai bune medicamente şi tratamente"La 84 de ani, Jane Fonda suferă de cancer: "Am acces la cele mai bune medicamente şi tratamente"

Jane Fonda are cancer

Jane Fonda a descris boala ei ca fiind „un cancer foarte uşor de tratat… aşa că mă simt foarte norocoasă”, potrivit BBC.

„Am fost diagnosticată cu un limfom non-Hodgkin, (n. red. – un cancer al sistemului limfatic) „şi am început tratamentul prin chimioterapie', a anunţat, pe contul său de Instagram, actriţa laureată a premiului Oscar, în vârstă de 84 de ani.

„Este vorba despre un cancer complet vindecabil, 80% dintre oameni supravieţuiesc, motiv pentru care mă simt foarte norocoasă', a adăugat ea, potrivit digi24.ro.

Citește și: Iulia Albu, în vacanță la familia iubitului. Cum se înțelege cu socrii:„Liniște totală’

Citește și: Scandal între Ruxi și Bia Khalifa la „Sunt celebru, scoate-mă de aici’. De la ce a pornit totul:„Nu voiam ajutorul ei’

Citește și: Ce a făcut Iulia Albu cu celebra ei găină, Luța Chioara, după ce a murit:„Le-am incinerat’

Jane Fonda face tratamente pentru cancer, dar se gândește la americanii mai puțin norocoși

Jane Fonda a denunțat, în același timp, inegalitățile din sistemul de sănătate american, în care accesul la servicii medicale este limitat de puterea financiară a pacienților.

„Am, de asemenea, şansa de a beneficia de o asigurare medicală şi de a avea acces la cele mai bune medicamente şi tratamente.

Sunt conştientă că sunt privilegiată şi acest lucru este trist.

Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect', a continuat actrița.

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidenţă importanţa comunităţii pentru ea.

„Cancerul este un profesor şi sunt atentă la lecţiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanţa comunităţii. De a creşte şi de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri.

Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învaţă cu siguranţă importanţa adaptării la noile realităţi. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puţin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta reţea de vase şi glande din organism.

Jane Fonda nu permite cancerului să o oprească din lupta ei pentru climă

Fonda a scris că va face 6 luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă”.

În prezent, ea militează îndeosebi pentru cauze legate de mediu şi de încălzirea globală. În mesajul ei a subliniat şi rolul combustibililor fosili şi al pesticidelor în îmbolnăvirile oncologice.

„Trebuie să fac şase luni chimioterapie, suport bine tratamentele şi, credeţi-mă, nu voi lăsa ca toate acestea să-mi afecteze activismul meu în slujba mediului', a promis ea.

„Se apropie alegerile intermediare (n. red. – alegerile pentru congresul SUA din noiembrie) şi vor avea consecinţe importante. Dar puteţi conta pe mine pentru a vă însoţi în creşterea armatei noastre de luptători pentru climă', a adăugat ea.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter