Jerry Lewis, actorul care a făcut America să râdă ani la rând, a murit la vârsta de 91 de ani

Publicat pe

Celebrul actor American Jerry Lewis a încetat din viaţă duminică la vârsta de 91 de ani, Hollywood-ul pierzând astfel unul dintre cele mai mari staruri.

Joseph Levitch s-a născut la Newark, în statutul New Jersey, pe 16 martie 1926 într-o familie artişti, mama lui fiind pianistă, iar tatăl artist de music-hall, astfel încât micul Josph avea să aibă prima apariţie pe o scenă la vârsta de 5 ani.

În 1945 l-a cunoscut pe Dean Martin, iar acesta a fost momentul decisiv în cariera lui. Împreună au început să susţină numere de improvizaţie pentru diverse cluburi din America, printre care şi celebrul Copacabana din New York.

Pentu cei doi a urmat succesul din cinematografie şi apoi televiziune, însă în 1956 celebrul duo avea să se despartă, iar Jerry Lewis a avut parte de o lungă carieră în cinematografie, fiind actor, regizor, producător şi făcându-i pe americani să râdă aşa cum nimeni altcineva nu a mai reuşit.

 

Vezi si:

Mariajul Melaniei Trump in pericol? „Simte presiunea!” Cat de greu ii e Melaniei sa fie Prima Doamna a SUA

Recunoscut pentru generozitatea sa, Jerry Lewis este cel care în 1966 a creat Labor Day Telethon For The Muscular Dystrophy Association.

De-a lungul timpului a fost o adevărată sursă de inspiraţie pentru actorii de comedie de la Hollywood, care acum şi-au exprimat regretele petru dispariţa marelui actor. Jim Carrey a scris despre Jerry Lewis că a fost un geniu adevărat, comicul absolut. „Eu sunt pentru că el a existat'.

Whoopi Gold­berg a mărturisit la rândul ei: „Milioane de oameni din lumea întreagă l-au iubit. El a ajutat milioane de copii cu Teledonul. Odihneşte-te în pace!'

Pentru Neil Patrick Harris Jerry Lewis a fost un adevărat model: „Jerry Lewis m-a făcut să râd mai mult decât oricine altcineva. Contribuţia sa adusă cinematografiei este uriaşă.'

„A fost incredibil să-l cunosc şi să râd cu incredibilul  Jerry Lewis. El va continua să ne facă să râdem şi pe viitor', a scris Samueul L. Jackson.

 

Foto: Hepta

 

Jerry Lewis, actorul care a făcut America să râdă ani la rând, a murit la vârsta de 91 de aniJerry Lewis, actorul care a făcut America să râdă ani la rând, a murit la vârsta de 91 de ani
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter