Job de tester în București: Andreea are Verde la cele mai frumoase experiențe

Publicat pe

Are părul verde, e-mailul verde și, cel mai important, un job fresh unde are undă verde să testeze localurile care se deschid în Capitală.

 

Andreea-Verde

 

Andreea a apărut în prima zi de facultate cu un look verde, chiar în miez de toamnă. Era în 2006. Intrase prima la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) și o sală întreagă nu a putut să-și ia privirea de la ea. Avea, ca și acum, tonus, vitalitate și esență, nu doar culoare. Scrisese o poveste faină despre cum s-a pregătit pentru un rol important într-un film de acțiune și despre cursurile de echitație la care se înscrisese. La Facultatea de Jurnalism nu se intră ușor. Primul admis e creativ, spontan și altfel. Are simțul realului și îl reproduce așa frumos, cu miez. Andreea știe să se joace cu vorbele, să le dea vervă și nuanțe. Și-a urmărit pasiunea pentru modă și pentru jurnalism narativ și primul ei job l-a testat în redacția revistei Timeout, unde a pregătit editorialele de modă, dar și interviuri, unele în în premieră, cu designeri și oameni de televiziune renumiți din România. În același timp, îi plăcea să fie în centrul evenimentelor urbane, așa că a făcut firesc și al doilea pas, spre organizare de evenimente în The Silver Church Club. Pasiunea pentru culori excentrice de păr a prins și ea contur și, timp de doi ani, Andreea a testat poziția de Marketing Manager, ocazie de a promova vopseaua Directions La Riche din Londra, cea pe care o foloseşte pentru a-şi face părul verde.

Mediul academic i-a rămas, însă, tare drag și, între 2011 și 2013, Andreea a adus tonusul ei în redacția revistei ambition! unde a lansat campanii pentru studenții din întreaga țară. În același timp, Andreea a venit la catedră cu tehnici atipice de învățat pentru cursul Introducere în sistemul mass-media, care are și unul dintre cele mai dificile examene la FJSC. Și cum nu prea avea stare pentru că simte și trăiește pulsul Bucureștiului, Metropotam i-a oferit rolul care o prinde atât de bine: testează cele mai noi localuri și le creează poveștile în premieră.
Articolul ei original, „Cum să petreci o zi minunată cu 0 lei în București' a strâns 35.000 vizualizări și a fost distribuit de numeroase publicații, dar și de televiziunea Kanal D care a făcut un reportaj cu Andreea. Editorialul „Generația care s-a pierdut pe undeva' a strâns 1,4 share-uri și 9.000 de vizualizări. Până acum un an, a făcut parte din formația Dekadens Band unde a creat muzică feerică, ca de zâne. A avut şi colaborarea cu Verlin, unde, alături de Călin (Dj), a improvizat mereu ceva nou. Acum, lucrează la primul ei proiect solo muzical în limba română, unde personajul central va fi bunica ei. Am povestit cu Andreea despre jobul unde în fișa postului scrie clar că are voie să meargă în cele mai cool locuri din București, la primele ore ale dimineții, la prânz, seara. Când simte.

 

eJobs.ro: Cum a apărut oferta pentru jobul la Metropotam?

 

Andreea Verde: Neaşteptat, ca mai toate joburile pe care le-am avut până acum. Eram redactor-şef la o revistă universitară care îşi încheia activitatea, iar cei de la Metropotam ştiau de mine. Adriana de la vânzări îmi fusese colegă la jobul anterior şi ştia cum lucrez, aşa că m-au chemat la o cafea. Şi înainte să ajung la zaț, Novac (şeful meu) a zis Da. Şi-aşa ne-am căsătorit. Profesional vorbind.

 

eJobs.ro: Descrie o zi de lucru în care testezi. Ce tipuri de localuri alegi, ce informaţii cauţi?

Andreea Verde: Regula de aur e să ai ponturile la îndemână. Cum se deschide un loc nou, pac, tre să fii pe fază. Apoi merg pe feeling (trad. simț). Nu am o tipologie anume de localuri în care merg, pur şi simplu descriu experienţa din perspectiva mea, raportându-mă la atmosfera, servire, diversitatea meniului, măiestria bucătarului, atitudinea angajaţilor.

 

eJobs.ro: Care au fost cele mai frumoase experienţe de tester în Bucureşti?

 

Andreea Verde: M-am simţit că într-o poveste la Piua Book Bar, la Bazaar din Centrul Vechi am mâncat cel mai bun Mc Egg cu cartofi prăjiţi şi brânză rasă, iar la Victoriei 18 am mâncat cea mai bună Negresă ghiduşă cu îngheţată, deşi nu-s mare amatoare de dulciuri. Locul în care toată mâncarea e gustoasă este Shiftul, preferatul meu.

 

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter