Locuri de muncă în București – Cursurile de (re)calificare sunt gratuite pentru șomeri

Publicat pe

Locuri de muncă în București se caută mereu. Cu toatea astea, încă există un număr destul de mare de șomeri declarați. Și mai sunt și destule persoane care nici măcar nu sunt în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.

Locuri de muncă în București disponibile apar în fiecare lună pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Sunt mii de posturi anunțate, însă lipsa personalului calificat își spune cuvântul. Cei care caută locuri de muncă în București au șanse în plus de angajare dacă se înscriu în bazele de date ale ANOFM. Căci agenția organizează, gratuit, cursuri de calificare sau recalificare pentru şomeri.

Formarea profesională te ajută să găsești locuri de muncă în București.

Centrele de formare profesională a adulţilor ale ANOFM dar și furnizori de servicii de formare autorizați oferă periodic cursuri de calicaficiare sau recalificare pentru șomeri și nu numai. Pentru șomerii înregistrați, cursurile sunt gratuite. Așadar, cei care caută locuri de muncă în București au astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii. Formarea profesională se realizează prin cursuri (de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare), stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii. Accesul la programele de formare profesională se face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională sau de mediere. De gratuitate la formare beneficiază șomerii, tinerii absolvenți neangajați, refugiații, foștii deținuți, cei care nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Iată ce drepturi ai 

Persoanele înscrise la cursurile gratuite de formare profesională au mai multe drepturi. În primul rând, trebuie să beneficieze de pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului și să li se asigure rechizite, materiale de instruire şi manuale. Cei care caută locuri de muncă în București și urmează cursuri gratuite de formare trebuie să beneficieze, după caz, de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice. Un alt drept este acela de a li se oferi abonament de transport gratuit pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire și retur sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport. Tot gratuit se va acorda și controlul medical, analizele și testele necesare aprobării frecventării cursurilor. Cei care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanță mai mare de 50 km de aceasta au dreptul să beneficieze de cazare și de o sumă de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevăzut de reglementarile în vigoare pentru salariații instituțiilor publice și regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării și deplasării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interes de serviciu. Persoanele care beneficiază de aceste drepturi nu pot beneficia de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter