Loredana – Călătoria care a schimbat-o

Publicat pe

Excentrică, energică, explozivă, Loredana e în perpetuă mișcare și căutare – a celor mai cool sound-uri, costu­me sau show-uri. De curând, artista s-a retras din tumultul cotidian și a călătorit în India, pen­tru a-și oferi o pauză de regăsire.

 

Loredana, cum a fost în India și cum de ai fost?

Mi-am dorit demult să văd India, dar se pare că ajungi atunci când ești pregătit sau când trebuie. Și se pare că acum a fost momentul oportun.

 

Ce impact a avut această călătorie asupra ta?

Impactul a fost foarte mare, așa cum mă așteptam. Eram pregătită pentru aceas­tă experiență, dar nu mi-aș fi imaginat niciodată ceea ce am găsit acolo!

 

Majoritatea celor la care mă pot gândi acum au luat calea Indiei în-tr-un moment de răscruce în viața lor. Ce resorturi interioare au de-clanșat la tine nevoia de regăsire?

Cred că e foarte corect să cauți o cale spirituală atunci când sufletul îți spune asta. Este un moment în care fiecare are nevoie de răspunsuri, de revelații și, chiar dacă ele au venit de-a lungul timpului în viața mea, mi-am dorit ceva mai profund, sufletul mi-a cerut-o și am urmat calea sufletului meu.

 

Odată cu această regăsire, înțelegi mai bine motivele pentru care ai fost mult timp prizonierul unor tipa­re de gândire greșite. La tine ce experiențe din trecut, din copilărie au determinat aceste tipare?

Cu siguranță realizez cât timp pierdem în viață cu lucruri care nu contează, care îți consumă energia și cred că e o rese­tare binevenită! Pentru că îți dai seama că viața e mult mai simplă și mai diferi­tă decât am învățat acasă sau la școală, decât o vedem la televizor sau în lumea nebună în care trăim zi de zi.

 

De fapt, care ar fi primele tipare de gândire la care ai renunțat?

Se știe că obiceiurile proaste dispar cel mai greu. (râde) Cu toții avem, încă din copilă­rie, tipare de care ne este greu să scăpăm mai târziu. Din acest motiv, când vezi că sunt oameni care se spală cu trei căni de apă rece pe zi, care mănâncă ce pot, când pot, și mai ales dacă pot, care muncesc toa­tă ziua fără să se plângă și nu reacționează când cineva îi jignește sau le taie calea la volan, de pildă, îți dai seama că ai multe de învățat de la acești oameni, dar mai ales că lecția umilinței și a generozității sunt lecții pe care trebuie să le repetăm zi de zi până le învățăm.

 

Dacă ar fi să te privești obiectiv, cum ai caracteriza-o pe Loredana dinainte de India și cum e ea acum?

Mi-e greu să mă caracterizez obiectiv, lu­crez la asta. (râde) Cu siguranță sunt mai liniștită în interior, chiar dacă în exterior se pot întâmpla multe lucruri dinamice, încerc să îmi păstrez calmul. Aceasta ar fi principala diferență before-after.

 

Cum a fost revenirea într-un oraș atât de agitat ca Bucureștiul?

Pot să spun că am avut o nostalgie atunci când am ajuns și în fiecare zi încerc să recreez acea stare de serenitate, pe care o aveam acolo. Dar asta nu înseamnă că nu se poate atinge sau păstra acea stare în tumultul vieții de aici, ține foarte mult de tine și de puterea ta interioară.

 

Din punct de vedere alimentar s-a schimbat ceva în rutina ta zilnică?

Acolo am mâncat mai mult vegetarian și cu siguranță asta m-a inspirat și aici. Mai ales că e și vară și e foarte cald.

 

Se spune că în India devii conștient de importanța valorilor spirituale și, în mod automat, pierzi intere­sul pentru bunurile materiale. Simți că s-a întâmplat ceva și din acest punct de vedere?

Aveam deja această atitudine și înainte de India, să nu investesc în lucruri trecătoare, care îți hrănesc egoul, ci în cele care con­tează cu adevărat, care îți hrănesc sufletul. E valabil și când e vorba de a mânca, de a consuma, de a fi chibzuit în toate, e vorba de un simț care, cu siguranță, în India se sensibilizează, acela de a nu risipi!

 

Suntem în plină expansiune a unui fenomen extraordinar: mindful­ness-ul. Ce înseamnă pentru tine puterea prezentului?

Cred că trăim de mult cu dorința de a înțelege această putere a prezentului și cu siguranță nu suntem prima generație care a descoperit asta! Încercăm să înțelegem ceea ce se întâmplă cu noi, să învățăm să trăim în prezent și să nu ne lăsăm purtați de nostalgia trecutului și ambiția viitorului! Este, de fapt, arta de a trăi, de a fi conștient de fiecare acțiune a ta, de a-ți observa orice gând, gest, cu detașare. Atunci când iei contact cu aceste civilizații străvechi îți dai seama că ei practică acest mindfulness, awa­reness mai bine zis, de mii de ani și se pare că e una dintre condițiile esențiale de a fi fericit.

 

În ce măsură reușești să-ți trăiești viața în funcție de dorințele tale și mai puțin după așteptările celor din jur?

În măsura în care am reușit să fac asta cumva de când mă știu și să-mi duc mi­siunea mai departe, aceea de a cânta și de face oamenii fericiți, să creez și să inspir la rândul meu așa cum alții m-au inspirat pe mine. Contează mai puțin comentariile altora, ci doar liniștea ta interioară că ai realizat ceva pentru oa­meni, ceva care poate vindeca sufletele cu dragoste și dăruire.

 

Imediat după călătoria în India, ți-ai organizat ziua de naștere tot în stil indian. Cum au răspuns invitații tăi acestei tematici?

Prietenii mei au răspuns cu mare bucu­rie, am reușit să evadăm din cotidian și să intrăm într-o lume fantastică, cu mân­care exotică, cu haine superb colorate, cu muzică divină și multe alte surprize plăcute! Ne-am distrat și am trăit împre­ună clipe de neuitat, iar noaptea a fost într-adevăr una magică.

 

CLAUDIA COJOCEA
Foto ARHIVA PERSONALĂ A VEDETEI

 

Loredana – Călătoria care a schimbat-oLoredana – Călătoria care a schimbat-o
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter