Luciana Indre de la Prima TV, mărturisiri tulburătoare după ce a învins cancerul: "Am primit o șansă uriașă"

Publicat pe

Acum un an, Luciana Indre, prezentatoarea emisiunii Sănătate cu stil, primea o veste devastatoare, fiind depistată cu cancer în urma unui control de rutină. Vedeta Prima TV a făcut dezvăluiri emoționante după ce a reușit să învingă teribila boală.

În urma unui control de rutină, Luciana Indre a fost diagnosticată cu cancer la sân. Ulterior, vedeta Prima TV a trecut prin momente extrem de grele, fiind supusă unei operații de dublă masectomie, urmată de un tratament dificil. Iată ce dezvăluiri face despre lupta cu boala!

Luciana Indre de la Prima TV, mărturisiri tulburătoare după ce a învins cancerul: "Am primit o șansă uriașă"Luciana Indre de la Prima TV, mărturisiri tulburătoare după ce a învins cancerul: "Am primit o șansă uriașă"

Luciana Indre de la Prima TV a învins cancerul

Mereu zâmbitoare și o profesionistă desăvârșită, nimeni nu a bănuit cu ce se lupta Luciana Indre în timp ce prezenta emisiunea Sănătate cu stil… Vedeta Prima TV le-a împărtășit fanilor ei din social media, zilele trecute, drama prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. Vedeta a trecut printr-o operație de dublă mastectomie, dar și printr-un tratament dificil. Cu toate astea, în fața camerei trebuia să zâmbească, deși tocmai primise un verdict crunt din partea medicilor…

„Atenție, Luciana! Începem!… Zâmbește, te rugăm! Sunt fraze pe care le-am auzit atât de des în ultimul an, vorbe de care m-am agățat sufletește cu fiecare emisiune pe care o pregăteam împreună cu echipa de la Prima Tv.

Colegii mă rugau să zâmbesc, eu mă întrebam, în gând, cum să fac asta. Mi-era din ce în ce mai greu, pentru că tocmai primisem un diagnostic crunt: cancer la sân', a dezvăluit Luciana Indre.

„Dumnezeu mi-a așezat un munte în cale”

Luciana Indre a dedicat un mesaj emoținant femeilor, în social media. Rândurile care urmează sunt pentru mame, surori, prietene, cunoștințe sau colege de birou. Pentru tine!…', și-a început ea confesiunea.

„Alergăm.
O facem în fiecare zi cu un automatism feroce. Și tu, și eu.
Uneori ne calculăm pașii. Alteori nu mai e timp și ne lovim unii de alții.
Foarte rar zăbovim atunci când drumul pare lin.
Așa l-am văzut și eu zi de zi… până când Dumnezeu mi-a așezat un munte în cale.
Ajungi în vârf, îi vei înțelege măreția. Rămâi în urmă? E alegerea ta.
Te rătăcești? Îți cauți credința și mergi mai departe cu sufletul plin.
Te prăbușești? Înveți să te ridici',
s-a confesat Luciana Indre, pe Facebook.

„Nimic nu prevestea coșmarul…”

Totul a început în luna iunie 2021, când Luciana Indre a mers la controlul anual de rutină. În acel moment, „nimic nu prevestea coșmarul pe care aveam să îl trăiesc ulterior', mărturisea ea. Două luni mai târziu, „un nodul la sân a început să mă îngrijoreze și am programat de urgență o ecografie.

«Mergeți liniștită acasă, probabil e doar o dereglare hormonală. Veniți totuși la un control peste trei săptămâni», au fost cuvintele medicului, care ar fi trebuit să mă liniștească. Am cerut totuși a doua părere', a dezvăluit vedeta.

La trei săptămâni de la ecografia inițială, Luciana a fost diagnosticată cu „o formă agresivă de cancer'.

„Iar dacă nu ceream o a doua părere, finalul ar fi fost deja scris. Recunoștință profundă, doamna dr. Angelica Chiorean! (…) Am ales pentru tratament Institututul Oncologic din Cluj-Napoca, un spital unde am avut parte de cea mai bună îngrijire și de suport emoțional. Fără medicul oncolog Antone Nicoleta, poate că astăzi rândurile acestea ar fi sunat altfel', a mai spus jurnalista.

„Am hotărât pe loc că voi fi de acord cu mastectomia generală”

„Am intrat urgent într-o serie complexă de investigații și am făcut un test genetic în urma căruia mi-a fost depistată gena BRCA. Acela a fost momentul în care am hotărât pe loc că voi fi de acord cu mastectomia generală atunci când va sosi clipa.

Mi s-a spus că vor urma ședințe de chimioterapie, căderea părului, stări de greață și rău și toate schimbările cauzate de boală și tratament.

În urma unor teste complexe, a reieșit că sunt compatibilă pentru a urma un tratament combinat între chimioterapie și imunoterapie. Încă de la prima ședință rezultatele au început să apară.

A fost unul dintre motivele care mi-au dat forța să fac în continuare ceea ce mă împlinește. Să muncesc, să nu renunț la activitățile zilnice alături de colegii mei, de echipa mea, de colaboratori, iar doamna doctor Nicoleta Antone a fost mai mult decât medicul oncolog preocupat să găsească cel mai bun tratament.

Este medicul empatic și dedicat, care mi-a oferit și tot suportul emoțional. În aceeași măsură a fost alături de mine și dr. Florina Pop, medicul psiholog al Institutului.

După șase luni de chimioterapie, a venit și momentul intervenției chirurgicale: dublă mastectomie cu reconstrucție imediată. O operație traumatizantă în esență, dar ale cărei riscuri au fost minimizate datorită celor doi chirurgi excepționali: dr. Patriciu Achimas și dr. Maximilian Munteanu„, a scris Luciana Indre.

„Știi cum e să ai șansa să ții minte o zi pentru totdeauna?”

„Medicii și asistentele joacă un rol primordial în echilibrul pe care îl căutam zi de zi, oră de oră. În secția de Chirurgie 1 a spitalului am trăit cele mai intense stări, iar personalul de acolo a fost sprijinul de care aveam nevoie. Așa că îi mulțumesc întregii echipe conduse de asistenta șef Emanuela Rus.

Au urmat ședințele de chimioterapie adjuvantă, cu acele perfuzii roșii, timp de încă două luni. Din nou asistentele de la spitalul de zi m-au ajutat să trec mai ușor peste orele petrecute în sala de tratament. Pentru că eu tresăream de fiecare dată când intram pe poarta spitalului și îmi părea mereu că cer imposibilul: minunea.

Citește și: Primele imagini cu Anna Lesko și noul său iubit. Cei doi se află acum în vacanță, în Turcia

Citește și: Simona Gherghe a ajuns cu fiica ei la medic, în vacanța din Grecia:„După teste și consultații, am găsit…

Citește și: Cristina Spătar și-a cumpărat casă. Unde se mută cu cei doi copii:’Am realizat acest vis…’

Citește și: Fiica lui Virgil Ianțu a împlinit 17 ani. Ce mesaj emoționant i-a transmis prezentatorul Jasminei:’Pentru noi ești copilul perfect’

S-a întâmplat exact de ziua mea, în 28 aprilie. Finalizasem și această parte a tratamentului, însă forma agresivă a bolii impunea continuarea cu ședințe de radioterapie. Doamna dr. Daniela Martin, un alt medic de excepție din cadrul Institutului, a avut grijă ca și această etapă să treacă cu bine. (…)

E o luptă pe care dacă poți să o duci, nu o duce singură! E cel mai important aspect, indiferent dacă reușești să îți demonstrezi ție că ai suficientă forță interioară! Cei de lângă tine nu trebuie să îți spună asta. Trebuie doar să fie, și atât! Mulțumesc tuturor! (…)„, a mai mărturisit Luciana Indre.

„Nu pierdeți nicio zi! Vă pierdeți pe voi!”

Ironia sorții a făcut ca în tot acest an să prezint o emisiune medicală și să îi indemn pe oameni să își vadă de sănătate. De multe ori îmi venea să urlu în platou și să le spun: mergeți la analize! Nu pierdeți nicio zi! Vă pierdeți pe voi!

Le uram sănătate și îmi doream în gând același lucru. Ieșeam plângând din regie, din sediu, din mașină. Alături mi-a fost echipa, fără de care nu aș fi reușit să duc sezonul emisiunii la final.

Știi cum e să ai șansa să ții minte o zi pentru totdeauna? Să iubești cu toată ființă ta o dată din calendar, străină ție până atunci?

Pentru mine e 20 iulie 2022. Ziua în care medicii mi-au spus că boala a intrat în remisie completă și am intrat pe lista supraviețuitorilor.

Am ajuns în vârful muntelui. Și am înțeles acum ce e dincolo de el. Frumusețea pe care ți-o oferă înălțimile atunci când le recunoști efortul și scopul. Mă uit înapoi și nu văd decât un drum bătut de pași ba grăbiți, ba prea domoli.

Și mai văd soarele atât de aproape de palma mea. Și luna, cu alte vise de acum încolo. Nu-mi mai doresc decât să mă bucur de toate răsăriturile și de toate apusurile care mi-au fost date. Să trăiesc!

Pentru că eu am primit o șansă uriașă, voi încerca să ofer la rândul meu tot ce îmi stă în putere să ajut mai departe mame, surori sau prietene. Ținem aproape! Să ne vedem sănătoși!', și-a încheiat Luciana Indre lunga și emoționanta confesiune pe Facebook.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter