Luigi Ventura, fostul ambasador al Vaticanului în Franța, condamnat la închisoare pentru agresiuni sexuale

Publicat pe

Luigi Ventura, fostul ambasador Vaticanului în Franța, a fost condamnat ieri, la Paris, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru agresiuni sexuale comise asupra a 5 bărbați la o reuniune publică, în 2018 și 2019.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Luigi Ventura, fostul ambasador al Vaticanului în Franța, a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra a cinci bărbați, la o reuniune publică, în anii 2018 și 2019, pe când își exercita funcția diplomatică, fiind condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, scrie AFP.

Înaltul prelat italian a fost găsit vinovat de toate faptele imputate, Tribunalul corecțional din Paris condamnându-l și la plata a 13.000 de euro prejudiciu moral pentru patru victime si 9.000 de euro cheltuieli de judecată.

Acest caz, izbucnit în februarie 2019 în contextul mai multor scandaluri sexuale care au afectat Biserica Catolică, a determinat Sfântul Scaun să-i ridice imunitatea nunțiului apostolic, o premiera în istoria moderna a Vaticanului.

Citește și: Andreea Ibacka dezvăluie secretul mariajului cu Cabral:„Nu a fost dragoste la prima vedere'. Inedit cum a fost cerută actrița de soție! / EXCLUSIV

Citește și: Ce va face cu banii Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 Chefi la cuțite. Are planuri mari:„Vreau să merg în…'

Citește și: Femei goale pe contul lui Dan Bittman, după declarațiile privind „minciuna COVID-19”! Cum a ajuns solistul ținta hackerilor

Citește și: Totul despre șorici. Beneficii și efecte negative: cine nu are voie să-l consume

Luigi Ventura, „mâini pe fese” în timpul unei ceremonii!

Ancheta în acest caz a fost deschisă în urma unui raport al Primăriei Parisului, care specifica faptul că una dintre victime a denunţat „mâini pe fese” de trei ori în timpul unei ceremonii diplomatice. De asemenea, alți patru bărbaţi s-au adresat justiţiei pentru gesturi similare din partea lui Luigi Ventura, între ianuarie 2018 şi februarie 2019. 

Una dintre victime, pe atunci manager la Primărie, a relatat o agresiune sexuală în timpul aceleiaşi ceremonii. Un altul bărbat, pe atunci seminarist în vârstă de 20 de ani, a denunţat și el mai multe atingeri, în timpul şi după o slujbă. De același lucru s-au plâns și un bărbat care participa la o serată franco-italiană într-un hotel de lux din Paris, dar şi un înalt funcţionar, în timpul unei reuniuni pregătitoare a G7. Cel din din urmă nu a vrut să depună plângere şi să devină parte civilă. 

Procesul a avut loc pe 10 noiembrie, în lipsa acuzatului, Luigi Ventura nefiind prezent nici pentru decizia de miercuri. Procurorul a cerut zece luni de închisoare cu suspendare, considerând că agresiunile sexuale au fost stabilite, dar a trebuit să fie luată în considerare o expertiză care să concluzioneze că episcopului i-a fost afectat discernământul de o „boală cognitivă”. 

Este vorba despre o condamnare excepţională de un tribunal civil – şi nu de unul de la Vatican – pentru un diplomat al Sfântului Scaun, scrie news.ro

Condamnarea pronunţată miercuri în privinţa lui Luigi Ventura este urmată de înregistrarea acestuia în dosarul judiciar naţional automatizat al autorilor infracţiunilor sexuale (Fijais).

Foto: Profimedia

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter