Madeleine a Suediei – Prinţesa din New York

Publicat pe

După un eşec sentimental dramatic, prinţesa Madeleine a Suediei şi-a regăsit fericirea în New York alături de Chris ONeil, un bărbat sensibil, dar calculat. Prinţesa şi expertul în finanţe sunt părinţii unei fetiţe de 2 luni şi spun că viaţa în metropola americană este tot ce şi-ar putea dori.

 

Evaluând portretul moral al prinţeselor contemporane, o primă concluzie se desprinde imediat: acestea nu mai au nimic din vulnerabilitatea şi sensibilitatea lacri­mogenă de altădată. Ambiţioase, pu­ternice şi determinate să aibă o carieră de succes, fostele domniţe din Evul Mediu sunt astăzi voluntare şi decise să-şi ia destinul în propriile mâini. Aşa cum a făcut şi frumoasa Madeleine a Suediei, fiica cea mică a regelui Gustaf al XVI-lea şi a reginei Silvia, atunci când a decis să-şi părăsească logodni­cul adulterin după o relaţie de 8 ani. Săracul Jonas Bergström sperase pro­babil că aventura pe care o avusese la un moment dat cu o studentă norvegi­ană va trece neobservată şi că Made­leine, preocupată cu îndatoririle rega­le, nu va mai avea timp să-i investigheze derapajele amoroase.

 

Madeleine a Suediei – Prinţesa din New York Madeleine a Suediei – Prinţesa din New York

Casa regală suedeză a trebuit să gestioneze cu multă delicateţe această ruptură care ameninţa să umbrească nunta fiicei celei mari a regelui, Victo­ria. Moştenitoarea tronului urma să fie în vara lui 2010 protagonista unui eveniment grandios, în care fuseseră investite 13 milioane de dolari, fiind în plus, prima nuntă regală din 1976. Aşa că Jonas a fost înlăturat din peisaj silenţios, dar definitiv, iar Madeleine a început procesul de recuperare.

 

S-a mutat la New York pentru a lucra voluntar la World Childhood Founda­tion, asociaţie înfiinţată în 1999 chiar de regina Silvia. Aici l-a cunoscut pe Chris ONeil, expert în finanţe, împre­ună cu care s-a mutat abia după doi ani de relaţie. Despre el, regina-mamă spune că este „visul oricărei soacre': educat, carismatic, pasionat de mu­zică clasică, literatură şi sport şi foarte elegant în purtări. Toate acestea, Chris le-a deprins din propria lui familie, înstărită şi în bune relaţii cu casa regală britanică. Mama lui, Eva Maria, mare iubitoare de artă, l-a invitat în 2003 pe prinţul Charles la Festivalul Ama­deus şi a stârnit reacţii ferme atunci când l-a pupat după ce l-a salutat.

 

Căsătoria dintre Madeleine şi Chris a avut loc în 2013 şi a fost cu adevărat o nuntă de basm. Prinţesa a purtat o rochie Valentino din organza de mătase naturală, cu o trenă bogată, de 4 metri. S-au plimbat cu trăsura pe străzile din Stockholm şi s-au lăsat admiraţi de locuitorii oraşului.

 

Surprinzător în cazul lui Chris a fost faptul că nu a acceptat nici un titlu regal în urma căsătoriei, aşa cum a fost anunţat într-un comunicat oficial, motivând că nu ar putea fi prezent la îndatoririle ce i-ar reveni odată cu schimbarea de statut. Spre deosebire de el, soţul prinţesei moştenitoare Victoria, Daniel, a înţeles să abordeze altfel situaţia şi, din fost antrenor per­sonal al prinţesei, a devenit prinţul Daniel, Duce de Västergötland.

 

Toamna trecută, Casa Regală Suedeză anunţa vestea că Madeleine este însărcinată, că lucrurile merg bine şi întreaga familie este extrem de fericită. În februarie, prinţesa a născut în New York, în prezenţa lui Chris, o fetiţă sănătoasă pe care au botezat-o Leono­re Lilian Maria. „Este cu siguranţă un nume inedit. Nu sunt multe fete în Su­edia pe care să le cheme Leonore', de­clara expertul regal, Roger Lundgren.

 

Regele şi regina, bunici pentru a doua oară după ce în 2012 prinţesa Victoria a născut-o pe micuţa Estelle, s-au grăbit să ia avionul spre New York pentru a-şi cunoaşte nepoata. Şi pen­tru a-i face cunoscut că a fi prinţesă în America nu e un lucru simplu deloc.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto HEPTA 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter