Madonna, discurs despre misoginism și sexism la Billboard Women In Music

Publicat pe

Într-un discurs extrem de emoționant, la Billboard Women In Music, unde a fost aleasă Femeia Anului, Madonna a vorbit cu sinceritate despre misoginism, sexism și discriminarea pe criterii de vârstă de care s-a lovit de nenumărate ori de-a lungul carierei.

 

 

Premiul pe care l-a primit Madonna în cadrul Galei Billboard nu a reprezentat o surpriză pentru nimeni, artista fiind una dintre cele mai de succes cântărețe ale tuturor timpurilor – numai în ultimul său turneu aceasta câștigând 170 de milioane de dolari. De asemenea, nici discursul său de acceptare a premiului nu a mirat pe nimeni, fiind de așteptat ca celebra artistă să dea dovadă de o sinceritate frustă, cu atât mai mult cu cât în întreaga sa carieră a dat dovadă de onestitate.

 

În speech-ul său, Madonna a vorbit fără perdea despre toate obstacolele pe care le-a întâlnit, ca femeie, în carieră: „Ți se permite să fii drăguță, simpatică și sexy. Dar nu te da prea inteligentă! Să nu ai o opinie este însă limita. Ți se permite sa te îmbraci ca o curvă, dar nu să-ți și posezi statutul. Și să nu îți împărtășești fanteziile sexuale cu lumea. Fii ceea ce bărbații își doresc să fii, dar, și mai important, fii acea femeie care se simte în largul ei cu alți bărbați!'.

 

 

Apoi, Madonna a amintit de unul dintre cele mai dificile momente pentru artiști, în special pentru femei, trecerea anilor, moment în care apare una dintre cele mai oribile forme de discriminare – cea pe criterii de vârstă. „Veți fi criticate, veți fi discreditate și mai mult ca sigur nu veți fi difuzate la radio', li s-a adresat artista în vârstă de 58 de ani colegelor sale mai tinere din audiență. „Oamenii spun că sunt controversată. Cel mai controversat lucru pe care l-am făcut vreodată a fost să mă bag peste tot', a comentat Madonna, în încheiere mulțumind în stilu-i inconfundabil pentru premiu: „Pentru toți cei care mă trimit la dracu, spun că nu pot, că nu voi face sau că nu ar trebui să fac – îndârjirea voastră mă face mai puternică, mă determină să merg mai departe, să lupt pentru ceea ce sunt astăzi. Toate astea m-au făcut femeia din prezent. Așa că vă mulțumesc!'.

 

Oana Pantazi, Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter