Magda Vasiliu: “Așa e în România... Apari la TV, ai relații, știi oameni... Atunci se rezolvă”

Publicat pe

În urma unui disperat și dureros semnal de alarmă tras de Magda Vasiliu zilele trecute, al cărei băiețel de 7 ani se luptă cu o boală cruntă pe un pat de spital din Italia, opinia publică s-a revoltat din nou, învinovățind birocrația, dar și factorii decidenți din sistemul sanitar pentru dramele care se petrec zilnic în România.

 

Din păcate, în România sunt mii de cazuri similare cu al prezentatoarei TV Magda Vasiliu, dar ele se sting neștiute, rămânând doar un număr de ordine în dosare peste care se așterne praful. Pe site-urile de socializare vedem însă aproape zilnic apeluri ale unor mame disperate, care încearcă să găsească soluții, dar se dovedesc doar de nepăsarea unor angajați imasibil ai unui sistem bolnav. De ce alege o mamă să-și trateze copilul bolnav în altă țară este un subiect pe care nu are rost să-l dezvoltăm – cine nu ar rămâne aici dacă totul ar fi cum trebuie? Magda Vasiliu, persoană publică, nu a reușit să primească de la statul român, pentru care a cotizat zeci de ani, un concediu medical pentru a sta alături de fiul ei!

Citește și: Magda Vasiliu a anunțat că băiețelul ei suferă de cancer. Mesajul cutremurător al mamei

Apelul revoltat al Magdei Vasiliu a ajuns  și la ministrul Sănătății, Florian Bodog, dar și la primul-ministru, Mihai Tudose, care a fost foarte ferm: „Cine e în străinătate la tratament nu trebuie să vină în ţară să demonstreze că e bolnav'. Din păcate, de la vorbă la faptă e cale lungă, însă, dat fiind faptul că cei responsabili cu Sănătatea au fost impulsionați de primul-ministru, e posibil ca lucrurile să înceapă să se miște. Magda Vasiliu le-a mulțumit tuturor pentru susținere pe contul ei de socializare, dar a concluzionat amar că fiul ei a avut șansa aceasta doar pentru că mama lui e persoană publică. Din păcate, în România, ca să poți să rezolvi ceva, încă trebuie să fii cineva…

 

Iată ce spune Magda Vasiliu: „Le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine, dar nu pot să mă abţin în a spune răspicat că nu am nevoie nici de compasiune, nici de milă şi nici de bani. Aşa cum am spus şi ieri, am nevoie de o lege bună, simplă, făcută pentru cetăţean. Azi am avut o discuţie telefonică cu dl ministru Florian Bodog, aşa cum de altfel a declarat şi dânsul în şedinţa de guvern. Omul Florian Bodog m-a ascultat, m-a întrebat ce probleme am şi-mi place să cred că a înţeles mesajul meu. Aştept cu nerăbdare răspunsurile ministrului Florian Bodog. Pentru că aşa cum i-am spus şi dânsului, eu sunt norocoasă în comparaţie cu alte mame. Aşa e în România… Apari la tv, ai relaţii, ştii oameni… Atunci se rezolvă. L-am întrebat pe dl ministru ce şansă ar fi avut un copil ca Vlad dacă mama lui era o femeie care nu apărea la tv şi trăia, să zicem, în Giurgiu, fără bani, relaţii şi expunere publică… Răspunsul dlui ministru a fost extrem de sincer şi confirmă ceea ce ştim cu toţii… Nu prea sunt şanse… Colegilor din presă care au dorit să trateze pe larg situaţia gravă în care mă aflu le mulţumesc! Dar scopul meu nu e să apar la tv… Aşa că îi rog pe toţi să urmărească activitatea de la Sănătate în cele 2 săptămâni date de premier pentru micşorarea birocraţiei. Ce am scris ieri nu e despre mine. E despre alţii ca mine pe care nu-i vede şi nu-i cunoaşte nimeni… Ştiţi câţi sunt doar aici, în Roma??? Nu ştiţi… Nici eu n-am ştiut… Dar acum am aflat. Există suferinţe inimaginabile pe care nu le ştie nimeni. Iar sistemul trebuie să rezolve destine, nu să le frângă definitiv.'

Citește și: Mădălina Ghenea și-a arătat fiica pentru prima dată. Iată cu cine seamănă micuța!

Oana Pantazi

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter