Mircea Badea, tratat de dr. Streinu Cercel cu dexametazonă, medicamentul-minune împotriva COVID-19: "Știu ce înseamnă să fii zombie, am fost vreo 5 zile!"

Publicat pe

Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a anunțat că a început tratarea pacienților de COVID-19 cu dexametazonă, considerat medicamentul-minune împotriva coronavirusului. Mircea Badea, însă, anunță că și el a urmat un tratament cu dexametazonă, la recomandarea dr. Streinu Cercel.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mircea Badea a vorbit în cadrul emisiunii „În Gura Presei” despre descoperirea cercetătorilor britanici cu privire la dexametazonă, ca tratament eficient împotriva coronavirusului.

Realizatorul a făcut referire la faptul că descoperirea cercetătorilor britanici, potrivit căreia tratamentul cu această substanță este foarte eficient în cazul bolnavilor care prezintă o formă critică a infecției cu coronavirus, este o informație veche în România.

'Marea descoperire pe care a anunțat-o BBC, s-a făcut Breaking News pe planetă, se aplică în România din martie, conform Ordinului Secretarului de Stat, medicul Horațiu Moldovan. Nu e nicio mare descoperire ce au făcut englezii. Nicio mare descoperire. Este un fapt banal.”, a declarat Mircea Badea.

Mircea Badea, tratat de dr. Streinu Cercel cu dexametazonă, medicamentul-minune împotriva COVID-19: "Știu ce înseamnă să fii zombie, am fost vreo 5 zile!"Mircea Badea, tratat de dr. Streinu Cercel cu dexametazonă, medicamentul-minune împotriva COVID-19: "Știu ce înseamnă să fii zombie, am fost vreo 5 zile!"

Vedeta Antena 3 susține că a testat pe pielea lui efectele dexametazonei pentru că a fost tratat de dr. Adrian Streinu Cercel cu acest medicament, după ce a luat chiar de la fiul să un 'carcalac din ăla de la grădi'.

„Eu cred că îmi aduc aminte destul de bine, eu cred că am fost tratat la un moment dat cu dexametazonă. Cred. Luați-o 95% sigur. Stiu ce înseamnă să fii zombie, am fost vreo 5 zile. Și atunci m-a tratat doctorul Adrian Streinu Cercel și cred că m-a tratat, pentru că e clar că aveam o inflamație crâncenă, fix cu dexametazonă. Care este un antiinflamator, un corticosteroid foarte puternic', a spus Mircea Badea. 

Ce este dexametazona

Cercetătorii estimează că, dacă medicamentul ar fi fost disponibil în Regatul Unit de la începutul epidemiei covid-19, ar fi salvat până la 5.000 de vieţi.

Aproximativ 19 din 20 de pacienţi bolnavi de covid-19 se simt mai bine fără să fie spitalizaţi. Dintre cei internaţi, majoritatea prezintă o ameliorare, însă unii pot avea nevoie de oxigen sau ventilare mecanică. Este vorba despre pacienţi cu risc mare, pe care dexametazona pare să-i ajute.

„Dexametazona este primul medicament despre care se constată că îmbunătăţeşte supravieţuirea în cazurile de COVID-19', au indicat într-un comunicat responsabili din cadrului studiului britanic Recovery. Potrivit acestora, „un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienţii ventilaţi artificial”.

„Acesta este un pas important înainte în căutarea de noi modalităţi de tratare a pacienţilor cu COVID', a declarat într-un alt comunicat profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS. „Beneficiul în ceea ce priveşte supravieţuirea este semnificativ la pacienţii care sunt îndeajuns de bolnavi pentru a necesita oxigen, pentru care dexametazona ar trebui să devină de acum înainte tratamentul de bază', a precizat unul dintre autorii studiului Recovery, profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, potrivit Digi24.ro.

„Dexametazona nu este scumpă, este deja comercializată şi poate fi folosită imediat pentru a salva vieţi în întreaga lume', a adăugat el. Acest medicament este deja utilizat în numeroase afecţiuni pentru efectul său puternic antiinflamator. În cadrul studiului Recovery, 2.104 pacienţi au primit acest tratament (pe cale orală sau intravenoasă), timp de 10 zile.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter