Misterul din jurul operației Andreei Bălan

Andreea Bălan a născut pe 4 martie o fetiță perfect sănătoasă. Vestea tristă a venit imediat, în timpul operației de cezariană a făcut stop cardio-respirator. Un medic vine să contrazică spusele medicilor de la Sanador, ar fi vorba de o culpă medicală? 

Internată la Sanador și urmărită de mesajele de încurajare ale fanilor, cântăreața în vârstă de 34 de ani se pregătea să aducă pe lume cel de-al doilea copil. Vestea bună, că vedeta a născut și că mama și fiica sunt bine, a început să circule pe site-urile de socializare în jurul orei 18.00. În paralel cu ea, au apărut însă și primele informații-zvonuri, respectiv că Andreea e, de fapt, în stare gravă în urma unui stop cardiorespirator.

George Burcea a confirmat totul, iar apoi și spitalul Sanador.

'Pacienta Andreea Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cezariană, în timpul căreia a intervenit un incident obstetrical major, o complicație critică ce nu putea fi prevăzută la consultațiile sau prin investigațiile anterioare. Situația a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Sunt foarte rare aceste incidente, 1 la aproximativ 80.000 nașteri', a comunicat Sanador ieri dimineață.

Aceleași informații au fost repetate de dr. Cristian Pandrea, reprezentant al clinicii, în fața jurnaliștilor. Medicul s-a limitat la a răspunde doar câtorva întrebări. Acesta a avertizat și că pericolul nu a trecut, dar a anunțat că pacienta este 'stabilă, echilibrată și permanent supravegheată. 'Nu e o culpă medicală, putem vorbi despre un succes medical', a punctat Pandrea.

Un alt medic vine să contrazică spusele spitalului.

'Incinent obstetric major înseamnă că a suferit o hemoragie masivă, care a provocat și stopul cardiorespirator. În cele mai multe cazuri, hemoragiile apar când vorbim despre complicații rare date de placentații anormale', a declarat pentru Libertatea un medic obstetrician ginecolog de la o mare maternitate din Capitală.

Acesta remarcă și o contradicție în comunicatul Sanador, care spune că incidentul nu putea fi prevăzut prin investigațiile anterioare nașterii.  'În cazul unei hemoragii masive date de o placentație anormală, putem vorbi despre două scenarii: fie a fost un deficit de diagnostic al medicului care i-a urmărit sarcina, fie a fost vorba despre un accident de tehnică chirurgicală chiar în timpul operației', a punctat medicul.

Andreea Antonescu a mers la spital, la Andreea Bălan

Andreea Antonescu a oferit câteva declarații după ce a părăsit spitalul în care se află internată prietena ei. Andreea Bălan nu a putut fi vizitată de fosta ei colegă de trupă, pentru că proaspăta mămică se află încă la Terapie Intesivă. Chiar dacă nu a reușit să o vadă, Andreea Antonescu i-a lăsat un bilețel și își dorește ca nașa fetiței sale să își revină cât mai repede.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro