Neri Oxman, noua cucerire a lui Brad Pitt, excelează în multe domenii. Pe primul loc e ştiinţa

Publicat pe

Neri Oxman, noua cucerire a lui Brad Pitt. Există viață după Angelina Jolie? Se pare că da. În persoana lui Neri Oxman, o profesoară universitară de 42 de ani extrem de frumoasă, tobă de carte, despre care se spune că este noua cucerire a lui Brad Pitt.

CEL MAI FRUMOS GENIU DIN LUME

Există femei izbitor de frumoase. Există femei incredibil de inteligente. Și există acele femei care le au pe amândouă. Frumusețea lui Neri Oxman, americancă de origine israliană, nu este egalată decât de inteligența sa ieșită din comun. Presupusa iubită a lui Brad Pitt (54) excelează într-un domeniu aparent rezervat barbaților, cel al științei și al arhitecturii. Atât de complicat este câmpul de lucru în care activează, încât e foarte dificil să îi descrii activitatea. Neri este arhitect, designer, inginer, artist și profesor la prestigioasa MIT (Massachusetts Institute of Tehnology), unde conduce un laborator axat pe studiul „designului inspirat de natură și cel al naturii inspirate de design, un mix între artă și știință. Lucrările sale de artist sunt expuse în locuri ca Centre Georges Pompidou din Paris, Muzeul de Arte Frumoase din Boston sau Muzeul de Arte Aplicate din Viena, Neri având la activ și câteva premii importante.

MADE IN ISRAEL

Neri Oxman s-a născut în orașul Haifa, din Israel, într-o familie cu ambii părinți arhitecți și profesori universitari. Iată ce declara aceasta pentru CNN acum câțiva ani: „Am crescut într-o casă modernistă, într-o cultură modernistă. Pasiunea pentru modernism era evidentă oriunde: în mobile, cărți, mâncare, chiar și la cuțitele din bucătărie. Așa că, de mic copil, mi-a fost cultivată aplecarea către arhitectură și design. Neri a urmat vreme de trei ani serviciul militar obligatoriu din Israel, îndreptându-se apoi spre Facultatea de Medicină din Ierusalim, decizie abandonată după numai doi ani, când și-a dat seama că nu este făcută pentru așa ceva. A început apoi studiile de arhitectură, continuate ulterior la Londra și aprofundate la MIT, sub forma arhitecturii digitale.

PASIUNI COMUNE

Neri si Brad provin din lumi atât de diferite, încât te întrebi în ce context s-ar fi putut cunoaște cei doi. Dar actorul nu e așa străin de lumea arhitecturii pe cât dă impresia. Acesta ar fi apelat, acum circa jumătate de an, la expertiza de architect a lui Nery pentru Make It Right Founda- tion, organizația sa nonprofit ce construiește case ieftine, eco friendly, destinate oamenilor rămași pe drumuri după Uraganul Katrina. Între timp, Brad Pitt a vizitat-o pe frumoasa brunetă și la laboratorul său de la MIT și umblă vorba că petrece foarte mult timp în apartamentul acesteia, aflat lângă campusul universitar.

FOSTELE IUBIRI

Neri Oxman s-a căsătorit în 2011 cu Osvaldo Golijov, compozitor de muzică clasică argentinian, câștigător a două Premii Grammy în 2007 pentru opera sa, Ainadamar. Arhitecta a recunoscut la un moment dat că muzica acestuia a inspirat-o în activitatea sa profesională. Nu se știe de ce s-au despărțit și când s-au despărțit, dar înainte de a-l cunoaște pe Brad Pitt se zvonește că tocmai începuse o relație cu miliardarul Bill Ackman.

MICILE BUCURII ALE VIEȚII

Când vine vorba de haine, Neri are un stil similar Angelinei Jolie, preferând ținute simple, minimale, funcționale. „Având în vedere natura meseriei mele, complexă și multifațetată, prefer să îmi simplific garderoba. Port hai- ne foarte simple, îmi plac Celine, Jil Sander, Raf Simons, declara acum câțiva ani frumoasa artistă. A citit de mai multe ori „Pacientul Englez, „Moby Dick și basmele lui Hans Christian Andersen, apreciază aranjamentele florale, pe Edgar Allan Poe și șoferii de Uber atenți la muzica pe care o pun în mașină.

Foto: Getty

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter