Nicu Alifantis, scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: „Sunt revoltat şi vă somez să vă cereţi scuze!". Reacția neașteptată a vedetei Antena 3

Publicat pe

Nicu Alifantis i-a adresat o scrisoare lui Mircea Badea, prin care îi cere vedetei Antena 3 să le ceară scuze artiştilor pe care folkistul consideră că acesta îi denigrează în emisiunile sale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Nicu Alifantis, scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: „Sunt revoltat şi vă somez să vă cereţi scuze!". Reacția neașteptată a vedetei Antena 3Nicu Alifantis, scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: „Sunt revoltat şi vă somez să vă cereţi scuze!". Reacția neașteptată a vedetei Antena 3

Nicu Alifantis mărturiseşte, în scrisoarea publicată pe pagina sa de Facebook, că îi cunoaşte pe părinţii lui Mircea Badea, cărora le poartă „o stimă deosebită, şi-i transmite realizatorului de la Antena 3 să-şi asume „eşecurile şi „frustrările.

„Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul «domnule», din respect pentru părinţii dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme şi cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceţi breslei din care fac parte. Vă atrag atenţia că sunt profund revoltat de această atitudine şi vă somez să încetaţi şi să vă cereţi scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresaţi artiştilor români. Îmi amintesc de perioada în care eraţi adus, bănuiesc împotriva dorinţei dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înţeleg frustrările. Ecuaţia matematică a vieţii dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect.

Asumaţi-vă acest lucru cu demnitate. Şi nu uitaţi, prin această atitudine nu reuşiţi să faceţi decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât şi instituţiei pe care o reprezentaţi.

Dispreţul pe care-l manifestaţi faţă de slujitorii artei româneşti este absolut dezgustător. «Nu daţi doi bani pe artistul român»? Foarte bine, mutaţi canalul, nu mai intraţi într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniţi. Suntem destul de puşi la colţul indiferenţei de mai marii puterii zilei. Artistul român nu «ghiorlăie», domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime şi să se manifeste cum poate într-o ţară tristă, sărăcită şi aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniţi, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliţi de azi înainte, domnule., a scris Nicu Alifantis pe Facebook.

Replica lui Mircea Badea nu a întârziat să apară și, contrar așteptărilor celor care îl cred mereu pus pe ceartă și orgolios, vedeta Antena 3 a plecat capul.

Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeași breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greșit și că se încadrezeaza în aceeași breaslă cu artiștii care au nickuri în loc de nume.
Înțeleg că am jignit artiștii români și că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze.
Mai înțeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente.


Sunt și dezgustător. De asemenea posibil, dar puteți aplică aceeași rețeta pe care mi-o recomandați: schimbați canalul. E și foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creație muzicală nu pentru nervi și resentimente.
Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: „social distancing” e lege.
Cu stimă și cu sincere urări de succes. Dumneavoastră și breslei din care va revendicați.”
, a scris și Mircea Badea pe Facebook.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter