O mai ții minte pe Iulia Frățilă, prima asistentă TV din showbizul autohton? Uite cum arată la 44 de ani și cu ce se ocupă acum, după ce s-a mutat în America!

Publicat pe

Iulia Frățilă a fost una dintre cele mai plăcute prezențe de pe micul ecran, însă, în 2008 s-a retras din viața publică și a plecat în America. Uite cum arată acum și cu ce se ocupă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Iulia Frățilă a fost prima blondă sexy din showbizul autohton, pe vremea când încă nu se inventase denumirea de asistentă TV. A devenit cunoscută după apariția în emisiunile lui Florin Călinescu și Mihai Călin, însă, acum 12 ani, s-a retras brusc din viața publică…

Citește și: Andreea Bălan are un nou iubit.Primele imagini cu bărbatul cu care și-a refăcut viața după despărțirea de George Burcea

A renunțat la profesie din cauza unei afecțiuni grave

Din nefericire, frumoasa asistentă TV, devenită ulterior prezentatoare, s-a confruntat cu o afecțiune gravă, fiind diagnosticată cu mastoză fibrochistică. Acela a și fost momentul în care Iulia Frățilă s-a retras, deși avea o carieră promițătoare atât ca model, cât și ca prezentator de televiziune.

„Am început să lucrez în televiziune din plăcere, însă de-abia când m-am oprit am realizat că îmbolnăvirea mea a fost, pe undeva, o formă de revoltă a organismului împotriva situaţiei în care mă aflam: eram mereu contracronometru, ajunsesem să mă simt castrată emoţional fiindcă un contract mă obliga să fac emisiuni şi să spun lucruri în care nu credeam”, mărturisea Iulia în 2011. 

Din România în America, via Spania

După ce s-a îmbolnăvit, viața Iuliei Frățilă a luat o turnură total diferită. Beneficiind de suportul total al soțului ei, Radu Runcanu, artist plastic, ea a învins boala. Ulterior, cei doi s-au mutat în Spania, țara unde ea și soțul ei și-au petrecut luna de miere. După ce s-a vindecat, a plecat în Statele Unite și și-a schimbat profesia. Acum, fosta prezentatoare lucrează la un centru pentru copii cu autism din Texas. Iulia are o diplomă în psihologie obținută în România, în anul 1995, și un master în psihologie medico-legală (criminalistică).

Citește și: Cine este Tiberiu Argint, noul iubit al Andreei Bălan

O mai ții minte pe Iulia Frățilă, prima asistentă TV din showbizul autohton? Uite cum arată la 44 de ani și cu ce se ocupă acum, după ce s-a mutat în America!O mai ții minte pe Iulia Frățilă, prima asistentă TV din showbizul autohton? Uite cum arată la 44 de ani și cu ce se ocupă acum, după ce s-a mutat în America!

Iulia Frățilă a fost Miss Constanța

Iulia Frățilă a câștigat, la 18 ani concursul de frumusețe Miss Constanța, iar un an mai tarziu, în 1994, a fost la un pas de a deveni Miss România, competiție unde s-a clasat pe locul 2. A debutat în același an, la Soti Neptun TV, ca prezentatoare de știri si editor, dupcare a migrat la PRO TV, unde a făcut parte din echipa lui Florin Călinescu.

După aceea, Iulia Frățilă a devenit co-prezentatoare la Roata Norocului, alături de Mihai Calin, iar ulterior s-a mutat la Prima, unde a realizat matinalul, alături de Vlad Ionescu și, mai apoi, împreună cu Alex Macavei. De asemenea, în 2003, Iulia a fost prima femeie care a prezentat un talk-show sportiv, „Fotbal din Prima'. În 2007, s-a mutat la un post de știri, unde a realizat emisiunea „Firu-n patru'. Un an mai târziu, boala a făcut-o să renunțe la o carieră promițătoare în televiziune…


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter