Old Hollywood Glamour – Plăcerile divelor de altădată

Publicat pe

Actriţe adorate de o lume întreagă, femei fatale care au stârnit pasiuni mistuitoare iubeau la nebunie micile escapade dintre filmări. În timpul liber, departe de toate presiunile şi obligaţiile, preferau ca destinaţii de vacanţă atât locuri exotice, cât şi unele mai retrase.

 

Raquel Welch

A creat furori atunci când a apărut într-un costum de baie minuscul în celebrul „Fanthom (1967), aşa cum făcuse şi un an înainte, în „One Million Years, B.C. Având un astfel de trup tonifiat, care i-a consolidat imaginea de femme fatale, Rachel Welch prefera să-şi petreacă vacanţele în locuri însorite, la ocean, unde să-şi etaleze formele perfecte. În plus, actriţei îi plăcea să-şi facă exerciţiile de întreţinere pe plajă, dimineaţa, apoi să înoate minute în şir.

 

Farrah Fawcett

A călătorit prin cele mai frumoase locuri din lume, însă se poate ca oraşul mexican Acapulco să fi fost una dintre destinaţiile de vacanţă pe care Farrah le-a îndrăgit enorm. Aici a filmat „Sunburn (1976) şi aici visa să revină dacă ar fi câştigat lupta cu boala. Cel puţin asta reiese din seria de scrisori pe care i le-ar fi trimis în ultimii ani de viaţă unui iubit din tinereţe. „Să rămânem pozitivi, nota ea, „şi să aşteptăm vacanţa din Acapulco.

 

Liz Taylor

Remarcată în galeria de artă a tatălui ei la care veneau celebrităţile de top ale L.A.-ului, Elizabeth Taylor a făcut parte încă de mică din lumea mondenă şi a avut şansa să călătorească în toată lumea. A filmat în diferite oraşe din America, la Roma, în Italia („Cleopatra – 1963), în Spania („Suddenly, Last Summer), dar i-a uimit pe toţi atunci când, la 74 de ani, a mers în Hawaii pentru a face scufundări printre rechini.

Probabil destinaţia de vacanţă preferată a actriţei a fost oraşul mexican Puerto Vallarta, pe care atât ea, cât şi Richard Burton l-au iubit nespus şi l-au transformat prin prezenţa lor constantă într-un adevărat hot spot. De altfel, cei doi şi-au cumpărat aici două case superbe, numite Casa Kimberly şi Casa Burton. Ambele proprietăţi au fost achiziţionate după ce actorul a terminat filmările la „Night of the Iguana (1963).

 

 Brigitte Bardot

O vreme, Saint Tropez a fost un loc boem în care scriitorii şi artiştii din Paris veneau pentru inspiraţie. Dar Brigitte Bardot a fost cea care, ajungând aici prin anii 50, i-a dat, pe negândite, un aer şic şi relaxat, cum nu se găsea în locuri exclusiviste precum Monte Carlo sau Cannes. Schimbarea s-a produs după ce a filmat „Şi Dumnezeu a creat femeia, în regia soţului ei de atunci, Roger Vadim, când Bardot s-a îndrăgostit de micul oraş de la Mediterana. A revenit în numeroase rânduri şi a transformat Saint Tropez-ul în cel mai popular loc de vacanţă.

 

 Sophia Loren

În mod surprinzător, destinaţia de vacanţă preferată a actriţei născute în Italia se afla tot în ţara ei natală. Sophia Loren a fost îndrăgostită de Amalfi, oraş aflat în sudul peninsulei. Previzibil, actriţa din „Căderea Imperiului Roman (1964) şi-a cumpărat o vilă cu multe camere, unde se retrăgea alături de familie şi prieteni în pauzele dintre filmări. „Încerc mereu să merg în câte o vacanţă, declara la un moment dat Sophia Loren. O altă destinaţie preferată este staţiunea din Muntenegru Sveti Stefan, denumită şi „Riviera of Sandy Beaches, pe care celebrităţile au descoperit-o în anii 60.

 

Jackie Kennedy

Pasiunea ei pentru Capri a început în 1969, la un an după ce s-a măritat cu Aristotle Onassis, transformând micuţa insulă într-una din cele mai iubite destinaţii de vacanţă ale vedetelor. Venea aici pe yachtul soţului ei, pe care l-au numit Christina, şi îi plăcea să se plimbe singură, pe străduţele înguste, fără bodyguarzi. Tinuta ei preferată de vacanţă era alcătuită din pantaloni lejeri, un tricou simplu, o geantă Gucci şi o pereche de ochelari de soare.

 

 Grace Kelly

A fost îndrăgostită de apă, a trăit în preajma ei şi în vacanţe tot în locuri cu multă apă îşi dorea să meargă. Insula ei preferată din Europa a fost Ibiza, prinţesa de Monaco fiind una dintre obişnuitele acestui loc ori de câte ori responsabilităţile regale îi permiteau câte o escapadă. Îi plăcea să înoate, şi o făcea des, mai ales că una dintre cele mai mari provocări ale vieţii ei a fost să-şi ţină greutatea sub control. O altă destinaţie de vacanţă în care mergea de multe ori era Jamaica, cea de a treia insulă ca mărime din Caraibe, pe care fosta actriţă o îndrăgise pentru atmosfera relaxată.

 

Marilyn Monroe

Asemenea lui Elvis Presley, Marilyn Monroe a iubit America şi tot ce însemna ea. Cele mai multe dintre vacanţe le-a petrecut colindând de-a lungul şi de-a latul ei, descoperind locuri frumoase, în care să se poată simţi cât mai liberă. Alături de Joe DiMaggio, cel de-al doilea soţ al ei, a călătorit prin Florida, California, dar şi-au construit o casă de vacanţă în Palm Springs, oraş aflat în mijlocul deşertului. Recent, o altă casă de vacanţă de-a actriţei, proprietate aflată în Lake Arrowhead, a fost scoasă la vânzare pentru 14.8 milioane de dolari, una dintre cele mai scumpe din zonă.

 

 

CLAUDIA COJOCEA, FOTO Guliver, Northfoto, Hepta

 

Old Hollywood Glamour – Plăcerile divelor de altădatăOld Hollywood Glamour – Plăcerile divelor de altădată
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter