B-EST si-a desemnat castigatorii

Publicat pe

B-EST si-a desemnat castigatorii

B-EST si-a desemnat castigatorii

Intre 14 si 21 aprilie 2007 s-a desfasurat la Bucuresti cea de-a treia editie a Festivalului international de film B-EST. Evenimentul se inscrie pe harta manifestarilor europene (Cannes, Berlin, Venetia) dedicate celei de-a saptea arte. In competitia de anul acesta au intrat nu doar filmele de lungmetraj, ci si scurtmetraje si documentare.

Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj a revenit filmului „Suely in the sky”, in regia brazilianului Karim Ainouz. Filmul este o coproductie Brazilia- Franta- Germania- Portugalia.

La sectiunea scurtmetraj, marele premiu a fost castigat de o productie romaneasca, „Examen”, regizat de Paul Negoescu.

„Favela Rising” de Matt Mochary si Jeff Zimbalist a obtinut premiul la categoria Cel mai bun documentar.

In afara concursului au fost proiectate o serie de filme grupate pe diverse categorii, de la filmele aplaudate si premiate in 2006, la filme produse de industria cinematografica franceza sau la pelicule realizate de scoala ruseasca de profil.

Filmului rusesc i s-a acordat o atentie speciala. Oaspetele de onoare al B-EST a fost Nikita Mihalkov. Pe lista invitatilor s-a aflat trecut si numele regizorului si scenaristului Andrei Konchalovsky cel care a prezentat in premiera nationala filmul sau, „Casa de nebuni”, care a obtinul Marele premiu al juriului Festivalului de la Venetia, in 2002.

Atat Nikita Mihalkov, cat si Andrei Konchalovsky au tinut cate un masterclass, predand adevarate lectii de cinematografie. Tema lectiei sustinute de Andrei Konchalovsky a fost „Traiectoria de la idee la imagine”.

In ultima seara a Festivalului a fost proiectat filmul „Soare inselator” al lui Nikita Mihalkov. In 1994, cineastul rus supranumit „Spielberg” primea premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain.

Un text de: Florentin Liutic, Foto: www.b-estfilmfest.com. Publicat la data de 23.04.2007.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter