Cesaria Evora, diva desculta, revine la Bucuresti

Publicat pe

Cesaria EvoraCesaria Evora, „diva desculta', va canta la Bucuresti, la Sala Palatului, pe data de 1 octombrie 2009, de la ora 20.00.

Regina mornei – un melanj intre fado portughez si blues – si-a castigat cu greu statutul de star international, in tinerete cantand in localurile si hotelurile din Capul Verde.

Artista a carei voce nostalgica poarta amprenta parfumului uluitor al Insulelor Capului Verde a reusit sa depaseasca „perioada neagra' a vietii ei, cand, timp de 10 ani, a fost dependenta de alcool.

In 1987, incurajata de Bana, reputat muzician si filantrop, exilat din Capul Verde in Portugalia, sustine concerte in Portugalia. Cariera ei reincepe sa prinda contur.

Jose Da Silva, francez originar din Capul Verde, care avea sa-i devina ulterior mentor si producator oficial, o invita la Paris, unde inregistreaza albumul „ La Diva Aux Pieds Nus' (Diva Desculta) in 1988. Ii urmeaza „Mar Azul' in 1991, cu ecouri foarte bune in presa, dar marele succes vine o data cu albumul „Miss Perfumado', lansat in 1992. Piesa Sodade' devine primul ei hit international. Termenul portughez „saudade', caracteristic muzicii din Capul Verde, este asemanator „dorului' romanesc; foarte greu de tradus, cuprinde o varietate de emotii – dor de casa, nostalgie, melancolie, tristete, regret. Albumul ii aduce respectul criticilor, propulsand-o cu o viteza ametitoare la statutul de star international, la varsta de 51 de ani.

Cesaria Evora

Biletele pentru concertul organizat de Events sunt disponibile la pretul de 85 RON, 115 RON, 160 RON sau 230 RON, in functie de categorie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, precum si la casa de bilete a Salii Palatului, in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara si in punctele de vanzare Eventim din magazinele Germanos din toata tara.
 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter