Corneliu Porumboiu - Marele castigator al Premiilor Gopo 2010

Publicat pe

Cea de-a patra editie a premiilor Gopo nu doar ca a certificat inca o data valoarea filmelor romanesti premiate la marile festivaluri europene, dar a si demonstrat ca denumirea de Oscarurile romanesti' incepe sa fie din ce in ce mai justificata.

De data aceasta locatia a fost Palatul Parlamentului, iar marii castigatori au fost Politist, adjectiv', in regia lui Corneliu Porumboiu (sase trofee din zece nominalizari) si Concertul', in regia lui Radu Mihaileanu (patru trofee din opt nominalizari).

Dragos Bucur a urcat de mai multe ori pe scena, insa de retinut este momentul in care, anuntand cel mai bun scenariu, a deschis DEX-ul pentru a citi definitia notiunii de scenariu'.

Dictionarul, atat de important in filmul Politist, adjectiv', i-a purtat noroc lui Dragos, castigator al premiului pentru cel mai bun actor in rol principal.

Maria Dinulescu, prezentatoarea Galei de anul trecut, desi nominalizata la categoria „Cea mai buna actrita in rol principal', nu a luat anul acesta niciun premiu. In schimb, a atras atentia presei venind insotita de Codin Maticiuc.

Iata premiile la cele mai importante categorii:

Cel mai bun lungmetraj – Politist, adjective (Corneliu Porumboiu)
Cea mai buna regie – Corneliu Porumboiu („Politist, adjectiv”)
Cel mai bun scenariu – Corneliu Porumboiu („Politist, adjectiv”)
Cel mai bun actor in rol principal – Dragos Bucur („Politist, adjectiv”)
Cea mai bună actrita in rol principal – Hilda Peter („Katalin Varga”)
Cel mai bun actor in rol secundar – Vlad Ivanov („Politist, adjectiv”)
Cea mai buna actrita in rol secundar – Luminita Gheorghiu („Francesca”)
Premiul pentru intreaga cariera: Draga Olteanu Matei
 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter