Gala Uniter, la Sibiu

Publicat pe

Gala Uniter, la Sibiu

Gala Uniter, la Sibiu

Sibiul, Capitala Culturala Europeana a anului 2007 a fost gazda Galei Premiilor Uniter din acest an. Pentru prima data, festivitatea s-a mutat din locul consacrat, Teatrul National din Bucuresti, in Sibiu, in pavilonul multifunctional din Piata Unirii.

Uniunea acorda premii teatrale pentru fiecare an calendaristic incheat, prima editie a Galei Uniter desfasurandu-se pentru stagiunea teatrala 1991-1992. Trofeul acordat castigatorilor este realizat de artistul plastic Ion Bitzan.

Ioan Caramitru, directorul Teatrului National din Bucuresti a fost amfitrionul Galei de la Sibiu.

Spectacolul „Elisaveta Bam' dupa Daniil Harms, in regia lui Alexandru Tocilescu a primit atat premiul pentru Cel mai bun spectacol, cat si pe cel de Cea mai buna scenografie.

Gala Uniter 2007 Gala Uniter 2007

Cristian Grosu si-a adjudecat premiul pentru Cel mai bun debut pentru rolul Graham din spectacolul „Purificare' de Sarah Kane de la Teatrul National Cluj.

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Andreea Bibiri pentru rolul Grace din spectacolul „Purificare', in timp ce premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar i-a fost acordat Rodicai Mandache pentru rolul Adel din spectacolul „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy, Teatrul Odeon, Bucuresti.

Gala Uniter 2007 Gala Uniter 2007

Marius Stanescu a primit premiul la categoria Cel mai bun actor in rol principal pentru rolul Hamlet din spectacolul „Hamletmachine” de Heiner Muller, Teatrul Odeon, Bucuresti. La categoria Cel mai bun actor in rol secundar au fost in competitie doar doi actori, Constantin Cojocaru si Sorin Leoveanu, acesta fiind desemnat si castigator. Rolul Anchetatorului din spectacolul „Crima si pedeapsa”, dupa F.M. Dostoievski de la Teatrul L.S. Bulandra din Bucuresti a fost cel care i-a asigurat premiul.

Cel mai bun regizor al Galei Uniter din acest an a fost Radu Afrim. Acesta a realizat regia spectacolului „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy, la Teatrul Odeon din Bucuresti.

Premii pentru intreaga activitate au primit actorul Csiky Andras, actrita Valeria Seciu, scenografii Radu si Miruna Boruzescu, regizorul Lucian Giurchescu si criticul Doina Modola.

Cea de-a cincisprezecea Gala Uniter nu a fost lipsita de incidente: retrageri din competitie, contestatii, mai multe variante de juriu, voci care au au sustinut ca e nevoie de o reevaluare a acestei manifestari.

Un text de: Florentina Liutic, Fotografii de: Florin Biolan
Publicat la data de 27.04.2007.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter