Maurice Bejart - Ocolul lumii prin dans

Publicat pe

Teatrul Metropole din Lausanne a gazduit un spectacol tribut dedicat marelui coregraf francez, Maurice Bejart. Printre invitati s-au aflat si ASR Printul Paul de Romania, alaturi de sotia sa, Printesa Lia.

In anii 50, mama Printului Paul de Romania, Helene Nagavitzine si tatal sau vitreg, impresarul international Michel Rainier, l-au ajutat pe Bejart sa se lanseze.

A fost punctul de pornire a unei cariere impresionante, coregraful ramand recunoscator pentru ajutorul primit intr-un moment in care nimeni nu credea in el.

Printul Paul, Printesa Lia
ASR Printul Paul de Romania si Printesa Lia

Fiul filozofului, Gaston Berger, Maurice Bejart a murit anul trecut la varsta de 80 de ani. S-a lansat pe muzica lui Chopin, fiind balerin, apoi coregraf, dar si regizor de opera si teatru sau realizator de filme, iubind toate formele de spectacol deopotriva.

Dupa debutul din Paris a infiintat in Orasul Luminilor Ballets de lEtoile, cunoscut incepand din 1957 ca Ballet Theatre de Paris. In anii 60 a pornit in cucerirea orasului Bruxelles, fondand Ballet du XXe siecle, compania mutandu-se un sfert de secol mai tarziu la Lausanne si fiind cunoscuta sub numele de Bejart Ballet Lausanne.

In ciuda sanatatii precare, si-a vazut de lucru, ultima sa opera fiind „Ocolul lumii in 80 de minute'.

Cu cei peste 50 de ani de activitate, Maurice Bejart este considerat unul dintre fondatorii dansului contemporan..

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter