Tudor Giurgiu s-a intors cu un Urs de Argint de la Berlin

Publicat pe

Dupa douazeci si trei de ani de absenta, iata ca un film realizat in mare parte de o echipa romaneasca, coproductia romano-britanica-maghiara Katalin Varga', a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin.

Mai mult, realizatorii filmului au venit acasa cu un Urs de Argint pentru coloana sonora (sound design) a filmului.

Pe covorul rosu de la Berlin au fost regizorul productiei, Peter Strickland, producatorii Oana si Tudor Giurgiu, actorii Hilda Peter, Tibor Palfy, Laszlo Matray si Norbert Tanko.

Tinuta Hildei (actrita la Teatrul de Stat Maghiar din Cluj) a fost creata de designerii Carmen Secareanu si Mihaela Glavan.

Tudor Giurgiu, foarte incantat de reusita, a declarat: „Este o imensa bucurie pentru noi, acum un an nici nu stiam daca filmul va fi gata vreodata, iar acum se afla in palmaresul Berlinalei, inaintea unor filme consacrate care au costat de 50 de ori mai mult. Le multumesc celor care ne-au ajutat sa avem o prezenta puternica la Berlin, Centrului National al Cinematografiei, ICR Berlin si in special, doamnei Aliz Kosza.'

Se pare ca initial, pelicula ar fi fost in discutii pentru Ursul de Aur, dupa cum a declarat Tilda Swinton, presedintele juriului.

Romanii prezenti acolo, dar si cineastii din Rusia, Egipt sau Germania, isi vor aduce cu siguranta aminte de petrecerea la care au dansat pe muzica celor de la Zdob si Zdub si au baut vin romanesc de la Murfatlar.

Oana, Tudor Giurgiu
Oana si Tudor Giurgiu
Mihai Chirilov, Anamaria Marinca Alex Leo Serban, Oana Giurgiu
Mihai Chirilov si Anamaria Marinca Alex Leo Serban si Oana Giurgiu
Roman, Zdob si Zdup Peter Strickland, Hilda Peter
Roman – Zdob si Zdub Peter Strickland si Hilda Peter

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter